Nadal se je vrnil z zmago, Bedene ekspresno

Španski teniški as je v Hamburgu v 16. medsebojnem dvoboju še štirinajstič odpravil rojaka Fernanda Verdasca.

Objavljeno
28. julij 2015 22.38
TENNIS-ATP-HAMBURG-ESP-GER-NADAL
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Hamburg - Po šokantnem porazu v drugem kolu letošnjega Wimbledona z Nemcem Dustinom Brownom se je španski teniški as Rafael Nadal, nekdanji prvi »lopar« sveta, vrnil na igrišča in v uvodnem dvoboju turnirja ATP z nagradnim skladom 1.285.955 evrov v Hamburgu po slabšem začetku, treh odigranih nizih in skoraj dveurnem obračunu s 3:6, 6:1 in 6:1 odpravil nepostavljenega rojaka Fernanda Verdasca. To je bila že štirinajsta zmaga Rafe nad nekoliko starejšim Špancem, ki pa je dobil prejšnja dva medsebojna dvoboja.

»Zame je to izjemno pomembna zmaga, ključno pa se mi zdi, da sem obračun bolje končal kot začel. Sredi dvoboja sem obrnil krivuljo, zadovoljen sem, na kakšen način sem se vrnil,« je pojasnil prvopostavljeni Nadal, ki je izkoristil šest od enajstih priložnosti za odvzem tekmečevega začetnega udarca, Verdasco le dve od devetih. Zmagovalca, ki je na turnirju v Hamburgu nazadnje igral leta 2008 in ga tedaj tudi dobil, zdaj v drugem kolu čaka boljši iz češko-avstrijskega obračuna med Jirijem Veselyjem in Andreasom Haiderjem-Maurerjem.

Na turnirju pa nastopa tudi Slovenec z britanskim potnim listom Aljaž Bedene, trenutno 67. igralec s svetovne jakostne lestvice, ki je uvodoma preskočil Španca Daniela Gimena Traverja, ki je rangiran zgolj dve mesti nižje. V Londonu živeči Ljubljančan je potreboval pičlih 68 minut za zelo gladko zmago s 6:4 in 6:1, do katere se je dokopal tudi po zaslugi petih asov ob niti eni dvojni napaki, pa tudi stoodstotno izkoriščenih priložnosti za brejk (3/3). Zdaj ga v osmini finala čaka precej višja ovira, tretjepostavljeni še en Španec Roberto Bautista Agut, trenutno 23. igralec sveta, ki pa ga je Aljaž v polfinalu letošnjega Chennaija po ogorčenem boju že spravil na kolena.