Nadal prepričljiv v Hamburgu

Na turnirju ATP v Hamburgu si je nastop v polfinalu že zagotovil Rafael Nadal. V četrtfinalu izpadel Aljaž Bedene.

Objavljeno
31. julij 2015 22.37
TENNIS-ATP-HAMBURG-NADAL
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Hamburg - Po številnih razočaranjih v tej sezoni Španec Rafael Nadal pot nazaj na vrhunsko raven išče na turnirju v Hamburgu. Doslej je bil na peščenem turnirju, na katerem je nazadnje igral leta 2008 in v finalu premagal Rogerja Federerja, zelo prepričljiv. Z zmago nad petim nosilcem Urugvajcem Pablom Cuevasom s 6:3 in 6:2 se je že zavihtel v polfinale. Zdaj ga čaka italijanski veteran Andreas Seppi.

Cuevasu je petkrat odvzel začetni udarec in ga premagal še drugič v letošnjem letu. »Rekel bi, da sem 90 odstotkov dvoboja igral dobro, delal prave udarce v pravem trenutku in čakal na svoje trenutke,« je ocenil Nadal, ki lovi svoj 47. naslov na pesku. Seppi, ki je letos v Melbournu presenetil Federerja, je imel do polfinala lažjo pot, saj je Simone Bolelli dvoboj predal. Italijan je v šestih dvobojem z Nadalom doslej zmagal enkrat, leta 2008 v Rotterdamu.

V drugem polfinalu se bosta pomerila francoski kvalifikant Lucas Pouille in Italijan Fabio Fognini. Pouille, 85. na teniški lestvici, je ugnal rojaka Benoita Paireja, ki je prejšnji teden osvojil turnir v Bastadu. Fognini je bil boljši od nedkanjega slovenskega reprezentanta, ki se je preselil pod okrilje Velike Britanije Aljaža Bedeneta. Osmi nosilec je zmagal s 6:4 in 7:5.