Nadal zmagovito tudi v Sao Paulu

Španski teniški igralec Rafael Nadal po svoji vrnitvi v Čilu sezono nadaljuje na peščenih igriščih Sao Paula.

Objavljeno
13. februar 2013 11.16
TENNIS-MEN/SAO PAULO
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Sao Paulo - Nekdanji prvi igralec sveta, Španec Rafael Nadal, se je minuli teden na turnirju v Vini del Mar v Čilu uspešno vrnil na igrišča, sezono pa zdaj nadaljuje v Braziliji. V noči na sredo je zaigral na turnirju v Sao Paulu in vknjižil zmago v dvojicah.

Nadal je po porazu v finalu proti Argentincu Horaciu Zeballosu tokrat v dvojicah zaigral z Argentincem Davidom Nalbandianom. V 1. kolu sta po le 79 minutah in izidu 6:3, 3:6 in 11:9 premagala španski par Pablo Andujar - Guillermo Garcia-Lopez.

Nadal bo zaigral tudi med posamezniki, kot peti igralec sveta pa je prvi nosilec odprtega prvenstva Brazilije in je bil v prvem kolu prost. Prvič bo med posamezniki zaigral v četrtek, ko se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja Ruben Ramirez Hidalgo - Joao Souza.

»Po napornem tednu v Čilu sem nekoliko utrujen. Proces okrevanja se nadaljuje, vse je pozitivno. Tukaj v Sao Paulu vedno rad igram, tudi tokrat upam, da se bom dobro odrezal. Ne vem, kako bo naprej, če bo koleno v redu, bom naredil vse, da prikažem mojo najboljšo igro. Sem igralec, ki igra z veliko energije, verjamem pa, da to kolenu ne koristi,« je povedal Nadal, ki si želi nastopiti tudi na olimpijskih igrah 2016 v Riu de Janeiru. Zaradi poškodbe kolena je namreč izpustil London 2012, v Pekingu 2008 pa osvojil zlato.