Najstnik v jezi zadel sodnika v oko (VIDEO)

Diskvalifikacija 17-letnega kanadskega teniškega igralca Denisa Šapovalova v Davisovem pokalu.

Objavljeno
06. februar 2017 22.34
Umpire Arnaud Gabas of France declares the match forfeited after being being hit in the eye by a ball fired by Canada's Denis Shapovalov during Davis Cup World Group tie tennis action between Shapovalov and Great Britain's Kyle Edmund, Sunday, Feb. 5,
Saša Verčič
Saša Verčič

Ljubljana – Davisov pokal piše nenavadne zgodbe, v 1. kolu svetovne skupine med Kanado in Veliko Britanijo je zanjo poskrbel komaj 17-letni Denis Šapovalov.

Kanadčan izraelskih korenin je v odločilni peti partiji proti Britancu Kylu Edmundu pri zaostanku s 3:6, 4:6, 1:2 iz razočaranja po napaki in izgubi servisa z vso močjo udaril žogico, ki pa je na njegovo smolo zadela naravnost v obraz glavnega sodnika Arnauda Gabasa. Slednji jo je še kar dobro odnesel, z modrim očesom in podplutbo, prvi pregled v bolnišnici ni pokazal nič hujšega, danes bo opravil še enega doma v Franciji.

Šapovalova pa je doletela avtomatična diskvalifikacija, v četrtfinale se je tako uvrstila Velika Britanija. Mladenič se je takoj opravičil vpletenim (tudi svoji ekipi, čeprav ji zmage tudi sicer najverjetneje ne bi priigral), ker ni namerno poškodoval francoskega sodnika, pa mu je mednarodna zveza ITF naložila plačilo kazni v višini 7.000 dolarjev.

Kanada bo tako šla v boj za obstanek, tako kot tudi branilci naslova Argentinci, ki so igrali brez Juana Martina del Potra. V izenačenem dvoboju, ki je bil zaradi vremenskih nevšečnosti končan šele danes, so jih premagali Italijani. Slednji so vodili že z 2:0, nato pa so sledili trije dvoboji s petimi odigranimi nizi.

Četrtfinalni pari: Srbija – Španija, Francija – Velika Britanija, Avstralija – ZDA, Belgija – Italija.