Nastji Kolar mariborska zmaga v dvojicah

Na največjem ženskem turnirju v Sloveniji domačih predstavnic v polfinalu ni, je pa Nastja Kolar zmagala v kategoriji dvojic.

Objavljeno
29. maj 2015 22.34
rsi_NASTJA KOLAR
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Maribor - Slovenska tenisačica Nastja Kolar je skupaj z Gruzijko Jekaterino Gorgodze slavila v dvojicah na največjem ženskem turnirju v Sloveniji. Na Infand Open 2015 imajo slovenske predstavnice manj uspeha med posameznicami, saj so v današnjih četrtfinalnih obračunih ni bilo domače udeležbe.

V jutrišnjem polfinalu se bosta pomerili Srbkinja Doroteja Erić in Grkinja Maria Sakkari. Slednja je kot četrta nosilka turnirja v tem paru izrazita favoritinja, saj se je Erićeva na drugi strani med štiri uvrstila iz kvalifikacij. V prvem kolu je nato izločila prav slovensko predstavnico Kolarjevo.

Drugo polfinale sestavljata Švedinja Rebecca Peterson ter Hrvatica Ema Mikulčić. Favoritinja je 19-letna Švedinja, ki je s svojo igro na turnirjo vložilo glavno kandidaturo za naslov prvakinje.

Končano je že tekmovanje v dvojicah, kjer sta Kolarjeva in Gorgodzejeva v današnjem finalu ugnali Čehinji Petro Krejsovo in Katerino Vankovo s 6:2 in 6:4.