Neokusnemu Kyrgiosu najvišja možna kazen

ATP je avstralskemu tenisaču, ki je na nizkoten način užalil Stana Wawrinko, naložil 10 tisoč dolarjev denarne kazni.

Objavljeno
14. avgust 2015 09.31
MTS-ROGERS-CUP-MONTREAL---DAY-4
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Montreal - Uglajen teniški svet je včeraj (znova) pretresel nevzgojeni avstralski najstnik Nick Kyrgios, ki je na nesramen in nizkoten način užalil svojega tekmeca v osmini finala turnirja ATP v Montrealu Stana Wawrinko. »Kokkinakis je podrl tvojo punco. Žal mi je, da ti moram to povedati,« mu je zabrusil Avstralec, česar krovna teniška zveza ni tolerirala. Kyrgiosu je naložila kazen v višini 10 tisoč dolarjev, zlobnemu dečku svetovnega tenisa pa ob tem obljubila še dodatno kazen.

Epilog razvpitega incidenta je tako le začasen. Na zvezi ATP so sicer nadarjenemu sinu Grka in Malezijke naložili najvišji možen znesek, ki ga lahko neposredno na turnirju, a so sporočili, da »zadevo podrobno preučujejo« in bodo po vsej verjetnosti izluščili še dodatno kazen. Četudi se je Kyrgios približno deset ur po nesramnosti opravičil na svojih profilih twitterja in facebooka: »Rad bi se opravičil za pripombe na dvoboju proti Stanu Wawrinki. Izjava je nesprejemljiva na več ravneh, poleg osebnega opravičila pa se opravičujem še javno in prevzemam odgovornost za svoje dejanje.«

Dvajsetletnik, ki je s svojo izjavo bojda ciljal na hrvaško tenisačiso Donno Vekić, s katero Wawrinka prijateljuje, je precej bolj umirjenega švicarskega tekmeca včeraj ugnal po nasprotnikovi predaji zaradi poškodbe. No, Avstralčeva pot se je končala že isti dan (po slovenskem času), saj ga je v četrtfinalu včeraj s 7:5 in 6:3 še pred polnočjo izločil Američan John Isner.

Kyrgios naslednji »udarec« s strani ATP pričakuje v naslednjih dneh, pri krovni teniški organizaciji pa bodo pri preučevanju incidenta zagotovo upoštevali tudi temno zgodovino Avstralčevega obnašanja. V Canberri rojeni tenisač je tudi v preteklosti znal precej dvigovati prah, navsezadnje je blagajno ATP samo na letošnjem turnirju v Wimbledonu napolnil z 10 tisoč evri zaradi - žaljivega obnašanja -, kaj pa drugega.