Nišikori izločil še Federerja, slovo Srebotnikove

Po Grigorju Dimitrovu in Davidu Ferrerju je Japonec Kei Nišikori na mastersu v Miamiju odpravil še Rogerja Federerja.

Objavljeno
27. marec 2014 06.58
Posodobljeno
27. marec 2014 06.58
Key Biscayne Tennis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Miami − Na teniškem mastersu ATP v Miamiju z nagradnim skladom 4,72 milijona ameriških dolarjev je za četrtfinalno presenečenje poskrbel Japonec Kei Nišikori, sicer dvajseti nosilec, ki je po dveh urah in devetih minutah s 3:6, 7:5 in 6:4 izločil petopostavljenega švicarskega asa Rogerja Federerja. Mladi Nišikori s tem nadaljuje zmagoviti pohod, na katerem je na kolena pred tem spravil tudi že četrtega in petnajstega nosilca, Španca Davida Ferrerja in Bolgara Grigorja Dimitrova. »Seveda je dober občutek premagati takšno teniško ikono. Igral sem dobro, predvsem v zadnjem nizu. Nekaj težkih trenutkov je bilo, a sem se prebil skoznje in zmagal,« se je smejalo presenetljivemu polfinalistu, ki mu je polaskal tudi Federer: »Pričakujem, da bo kmalu v elitni svetovni deseterici.«

Zdaj 21-letnega Japonca v polfinalu čaka drugi lopar sveta, Srb Novak Đoković, ki ni imel niti najmanjših težav s šestopostavljenim Britancem Andyjem Murrayjem, sicer branilcem lanske zmage. Že po uri in pol je namreč zmagal s 7:5 in 6:3, tudi po zaslugi odličnega servisa in kar sedmih asov, Škot je vpisal enega samega.

Na ženskem delu turnirja pa se je drugopostavljeni Kitajki Li Na po zmagi s 7:5 in 7:5 nad enajsto nosilko, Danko Caroline Wozniacki, posrečil preboj v polfinale, ne pa tudi tretjepostavljeni Poljakinji Agnieszki Radwanski, ki je morala premoč priznati deseti nosilki, Slovakinji Dominiki Cibulkovi (6:3, 6:7 (5), 3:6).

V konkurenci dvojic pa se je poslovila tudi Velenjčanka Katarina Srebotnik, ki je morala v četrtfinalu v navezi s Čehinjo Kveto Peschke poklekniti pred Zimbabvejko Caro Black in Indijko Mirzo Sanio, ki sta bili prepričljivo boljši s 6:4 in 6:3.