Olimpijski zmagovalki premočni za Slovenki

Teniški igralki Andreja Klepač in Katarina Srebotnik sta se poslovili v četrtfinalu dvojic na OP ZDA v New Yorku.

Objavljeno
07. september 2016 02.20
OI London
J. P.
J. P.

New York - Slovenski teniški igralki Andreja Klepač in Katarina Srebotnik sta, enako kot lani, ko resda še nista bili naveza, nastope v konkurenci ženskih dvojic na zadnjem turnirju velike četverice v sezoni, odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, zapečatili v četrtfinalu. Zanju sta bili s 6:4 in 6:2, kot že nekajkrat v sezoni, premočni olimpijski zmagovalki, Rusinjo Jekaterina Makarova in Jelena Vesnina.

Rusinji, sicer peti nosilki, sta imeli v prejšnjih dveh dvobojih v New Yorku nekaj težav, saj sta ju dobili šele po treh nizih, še posebej dolgo sta odpor tekmic trli v šestnajstini finala. No, v četrtfinalu sta bili proti Koprčanki - tožila je nad bolečinami v gležnju - in Velenjčanki, trinajstima nosilkama, prepričljivi in sta za zmago potrebovali zgolj uro in 24 minut. Do uspeha so ju pripeljali tudi štirje asi (brez dvojne napake) in tri izkoriščene priložnosti za brejk iz desetih poskusov. Slovenki, nasprotno, nista bili uspešni niti enkrat iz petih poskusov.

»Dvoboj je bil na zelo visoki ravni, sploh glede na vetrovne razmere, ki pa so bile enake za vse. Težko je bilo nadzirati igro. Tekmici sta izjemno dobro servirali in si s tem ustvarili razliko. Branili sva lansko uvrstitev v četrtfinale, kar je bilo za naju breme, saj sva želeli ostati enako rangirani na svetovni jakostni lestvici kot doslej. V četrtfinalu sva naleteli na boljši nasprotnici, ki sta zasluženo zmagali. Dali sva vse od sebe, poskušali do konca, a se ni izšlo,« je za STA poudarila Srebotnikova.