OP Avstralije: Kavčiču nov dvoboj z Del Potrom, slovo Hercogove

Blaž Kavčič je v uvodnem kolu ugnal Britanca Jamesa Warda, Polona Hercog je klonila proti Nemki Julii Görges.

Objavljeno
16. januar 2012 07.02
Posodobljeno
16. januar 2012 07.35
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Melbourne - Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je v prvem krogu odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu premagal Britanca Jamesa Warda s 6:4, 6:3 in 6:4; v drugem krogu se bo pomeril z Argentincem Juanom Martinom Del Potrom, 11. nosilcem. Polona Hercog pa je izgubila v dvoboju z Nemko Julio Görges, 22. igralko, s 3:6 in 6:7 (3).

Štiriindvajsetletni Kavčič, 104. na lestvici ATP, je bil pred dvobojem v vlogi favorita, saj je na prvem turnirju za veliki slam v sezoni, v dvoboju dolgem dve uri in 17 minut igral z Wadrom, ki je na 161. mestu svetovne lestvice ter si je nastop na glavnem turnirju priboril v kvalifikacijah. Kavčič je prvi niz dobil po 57 minutah. Dobil je pet točk več od tekmeca, odločale pa so malenkosti; slovenski predstavnik je dobil ta del igre predvsem zaradi boljšega izkoristka prvega servisa (75 odstotno, Ward 69 odstotno), piše STA.

V nadaljevanju je razlika med tekmecema narasla in Kavčič je dokaj gladko dobil uvodno partijo. V drugem nizu, ko je razlika med igralcema narasla na deset točk, je Kavčič dobil dvoboj po 41 minutah, tretjega pa po 39. Kavčič je skupaj osvojil 98 točk, tekmec pa 78. »Tekma je bila zaradi močnega vetra težka, a ostal sem miren in skoncentriran. Taktično sem danes igral odlično,« je po tekmi povedal slovenski igralec.

Ljubljančana zdaj čaka 23-letni Argentinec Juan Martin Del Potro, 11. na svetovni lestvici. Slovenski igralec se je z Argentincem že pomeril, lani je na odprtem prvenstvu Francije v drugem krogu Roland Garrosa Del Potro zmagal s 6:3, 6:2 in 6:4. Južnoameriškega tenisača krasi močan začetni udarec, napadalna igra z osnovne črte in predvsem izjemno natančen "forehand".

Hercogovi ostajajo še nastopi v konkurenci dvojic

Polona Hercog, najboljša slovenska igralka in 36. s svetovne lestvice, je imela za nasprotnico 23. igralko sveta 23-letno Görgesovo. Hercogova je prvi niz izgubila po skoraj pol ure igre, po 29 minutah, drugi pa je trajal 54 minut. Skupaj je osvojila 57 točk, 11 manj od Nemke.

»Po ne ravno najboljšem začetku celotne avstralske turneje, imela sem veliko težav z zdravjem, sem se danes podala na igrišče z namenom, da odmislim vse težave, ki so me ali me še pestijo. Želela sem odigrati 120 odstotno. Na igrišču sem dala največ, kar sem lahko, zato je po porazu je razočaranje vsekakor veliko. Preboj skozi prvi krog bi mi pomenil veliko in mi dal dodaten zagon za naslednje tekme. Ampak vseeno bo treba na vse skupaj pozabiti in se dobro pripraviti za ženske in mešane dvojice, v katerih bom tekmovala s Kitajko Jie Zheng in Kolumbijcem Juanom Sebastianom Cabalom,« je po izpadu povedala Hercogova, ki bo v petek praznovala 21. rojstni dan.