OP Avstralije: Nadal maršira naprej (VIDEO)

Prvi lopar sveta je tudi drugega tekmeca v Melbournu, Leonarda Mayerja, odpravil brez oddanega niza.

Objavljeno
17. januar 2018 15.36
J. P.
J. P.

Melbourne - Vodilni teniški igralec sveta, Španec Rafael Nadal, je imel v drugem kolu uvodnega letošnjega turnirja velike četverice, odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, resda nekoliko več dela kot v prvem, ko je Victorju Estrelli Burgosu iz Dominikanske republike oddal pičle tri igre, a tudi danes je ostal brez izgubljenega niza. Nasproti mu je stal nepostavljeni Argentinec Leonardo Mayer, od katerega je bil po dveh urah in 38 minutah razmeroma izenačene igre boljši s 6:3, 6:4 in 7:6 (4).

To je bil že njun šesti medsebojni obračun, Rafa je zmagal še šestič, doslej je oddal en sam niz - v šestnajstini finala lanskega New Yorka -, pa še tega v »podaljšku«. Tokrat Španca ni strlo niti kar 15 Mayerjevih asov (sam je primazal le štiri), ko pa je bil Argentinec neučinkovit pri izkoriščanju priložnosti za brejk. Unovčil je namreč zgolj eno od petih, Nadal pa tri od dvanajstih. S tem nadaljuje marš proti novi, že sedemnajsti lovoriki z velikih slamov, drugi v Avstraliji (po letu 2009).

V prihodnjem kolu ga bo izzival 28. nosilec, Damir Džumhur iz BiH. »Današnja zmaga proti neugodnemu nasprotniku, ki - kot smo videli že v prejšnjih nekaj dvobojih - silovito udarja po žogici, je zame zelo pomembna. Zmagal sem drugič zapovrstjo, kar je dobra novica. Zame, za mojo ekipo in družino je ta turnir najljubši v sezoni, zato želim ostati v igri najdlje, kolikor bo pač mogoče,« se zaklinja prvi nosilec, ki ima, zanimivo, z Džumhurjem doslej negativen izkupiček. V edinem dosedanjem dvoboju, na predlanskem mastersu v Miamiju, je moral namreč na kolena, toda po vdaji zaradi poškodbe v tretjem nizu.