Po Kavčiču izpadel še Rola

Tretji nosilec teniškega challengerja v Raanani ni bil kos nepostavljenemu Moldavcu Raduju Albotu (6:7, 1:6).

Objavljeno
03. april 2015 15.17
2014 US Open Tennis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Raanana - Slovenski moški tenis je ostal brez svojega predstavnika na challengerju z nagradnim skladom 125.000 ameriških dolarjev v izraelski Raanani. Potem ko je že včeraj v drugem kolu izpadel prvi nosilec Blaž Kavčič, ki je moral po hitrem postopku, po zgolj 70 minutah igre, s 3:6 in 2:6 premoč priznati nepostavljenemu Gruzijcu Nikolozu Basilašviliju, je šel danes na kolena še tretjepostavljeni Ptujčan Blaž Rola.

V drugem kolu je še preskočil Rusa Konstantina Kravčuka, od katerega je bil po skoraj dveh urah igre boljše s 7:6 (6) in 6:2, danes pa se mu je zataknilo v četrtfinalu, saj ga je nepostavljeni Moldavec Radu Albot, ki je na svetovni lestvici 44 mest nižje od Slovenca (na 145. mestu), po uri in pol odpravil s 7:6 (3) in 6:1. Medtem ko je zmagovalec izkoristil dve od štirih priložnosti za brejk, ki so se mu ponudile, pa je bil Rola v tem pogledu povsem neprepričljiv. Priigral si je namreč kar osem priložnosti za odvzem tekmečevega začetnega udarca, a ni unovčil niti ene.

Albot torej ostaja v igri za osvojitev svojega drugega challengerja v tem koledarskem letu, februarja je bil najprepričljivejši že v Kolkati, Blaža pa zdaj pot vodi na turnirje s peščeno podlago, sprva na challenger v Neaplju. Je pa v Izraelu osvojil 20 točk ATP in 3650 ameriških dolarjev denarne nagrade.