Po odličnem začetku klavrn konec Hercogove

Najboljša slovenska teniška igralka ta hip je dvoboj z Jeleno Vesnino spodbudno začela, a slabše nadaljevala.

Objavljeno
27. maj 2015 20.33
TENNIS-FRA-OPEN
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Pariz - Potem ko je najvišje rangirana slovenska teniška igralka Polona Hercog uspešno preskočila prvo oviro na turnirju velike četverice v Roland Garrosu (Kitajka Shuai Peng je namreč dvoboj predala), se ji je v drugo zalomilo. Kljub odličnemu začetku je morala namreč naposled premoč priznati 28-letni Rusinji Jeleni Vesnini, ki je na svetovni jakostni lestvici resda sedem mest nižje (75/82), a je bila uspešnejša tudi v drugem medsebojnem obračunu. Pred tem je 24-letnico iz Kamnice pri Mariboru, prav tako po treh nizih, odpravila že v šestnajstini finala portoroškega turnirja leta 2007.

Tokrat je Rusinja za zmago z 2:6, 6:1 in 6:3 potrebovala uro in 43 minut. Začetek dvoboja sicer ni obetal takšnega razpleta. Polona je resda izgubila prvo igro na svoj začetni udarec, Jelena pa kar dve in nato še tretjo, Hercogova je tako izkoristila drugo zaključno žogico v nizu. Odtlej pa je na igrišču številka 5 v Parizu povsem zagospodarila Vesnina. Tekmici namreč ni več dovolila brejka, sama pa je vpisala še štiri, po dva v vsakem nizu, pa čeravno je imela naša predstavnica dosti udarnejši servis. Primazala je sedem asov ob niti eni dvojni napaki, medtem ko je Rusinja zmogla enega samega ob treh dvojnih spodrsljajih. Je bila pa poznejša zmagovalka uspešnejša ob mreži, predvsem pa si je zagotovila precej več priložnosti za brejk: od štirinajstih jih je izkoristila pet, medtem ko Hercogovi ni pomagal niti stoodstotni izkupiček (3/3).

S tem je Štajerka nadaljevala letošnjo tradicijo z glavnih turnirjev WTA, saj zlepa ne zmore vpisati dveh zaporednih zmag. Slovenija tako v posamični konkurenci nima več svojega zastopstva.

POLONA HERCOG (SLO) : JELENA VESNINA (RUS) 6:2, 1:6, 3:6