Pokal fed: spored v Izraelu moti dež

Oslabljena slovenska teniška reprezentanca bo v Eilatu šele jutri začela z dvoboji z reprezentanco Luksemburga.

Objavljeno
06. februar 2013 17.15
tlo_tenis
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Tel Aviv - Prireditelji turnirja 1. evroafriške skupine teniškega pokala fed so zaradi dežja odpovedali današnji dvoboj med Slovenijo in Luksemburgom v izraelskem Eilatu. Slovenske teniške igralce bodo tako z dvoboji začele šele jutri. Najprej bo na igrišče stopila Andreja Klepač, ki se bo pomerila s Christine Schaul, Tjašo Šrimpf pa čaka obračun z Anne Kremer.

Slovenske teniške igralke se bodo po četrtkovem obračunu z Luksemburžankam v petek pomerile z Nizozemkami, v soboto pa še z Bolgarkami. Pod vodstvom kapetanke Tine Pisnik bodo slovenske barve v Izraelu zastopale Andreja Klepač, Tjaša Šrimpf in Tina Rupert.

»Za moje varovanke je vsekakor bolje, da so prireditelji prestavili dvoboj. V nasprotnem primeru bi se danes potikale po tukajšnjem kompleksu, na igrišče pa stopili šele po koncu obračuna med Nizozemsko in Bolgarijo. Na vsakem dvoboju bomo skušali prikazati našo najboljšo igro, največ možnosti za zmago pa imamo ravno proti Luksemburžankam,« je dejala kapetanka Tina Pisnik.

V reprezentanci manjkajo kar tri najvišjeuvrščene slovenske igralke: Katarina Srebotnik je kot ena vodilnih igralk na svetu med dvojicami zaključila reprezentančno kariero, Polona Hercog ima znova težave s poškodbami, tokrat z zapestjem, in je prisiljena mirovati vsaj dva tedna, Tadeja Majerič, ki je trenutno v vrhunski formi, in Petra Rampre pa sta kapetanko obvestili, da se njun program turnirjev ne ujema z reprezentančnimi obveznostmi.

V Eilatu bo nastopilo šestnajst reprezentanc, ki bodo razdeljene v štiri skupine. V kvalifikacije za drugo svetovno skupino bosta napredovali le dve ekipi, v aprilskih bojih za obstanek v prvo evroafriški skupini pa se bosta prav tako igrali le dve reprezentanci.

V skupini A bodo igrale Avstrija, Belorusija, Hrvaška in Gruzija, v skupini B BiH, Velika Britanija, Madžarska in Portugalska, v skupini C pa Izrael, Poljska, Romunija in Turčija.