Polfinalna vdaja Polone Hercog (VIDEO)

Bolečine v desnem stegnu so bile po izgubljenem prvem nizu očitno prehude, da bi nadaljevala dvoboj z Anastazijo Sevastovo.
Fotografija: Polona Hercog je igrala s poškodovanim desnim stegnom. FOTO: Tom Dubravec/Cropix
Odpri galerijo
Polona Hercog je igrala s poškodovanim desnim stegnom. FOTO: Tom Dubravec/Cropix

Bukarešta – Slovenska teniška igralka Polona Hercog, ki je v ponedeljek na svetovni jakostni lestvici izgubila kar 26 mest in zgrmela na devetdeseto, se je te dni kot osma nosilka odlično borila na turnirju WTA z nagradnim skladom četrt milijona ameriških dolarjev in se prebila v polfinale, v katerem se je danes udarila s prvopostavljeno Latvijko Anastazijo Sevastovo, sicer 22. igralko sveta. Po pol ure neizenačene igre in izgubljenem prvem nizu z 1:6 je Hercogova obračun predala.


S povitim desnim stegnom


Sedemindvajsetletnica iz Kamnice pri Mariboru je bila na igrišču s povitim desnim stegnom, očitno so bile bolečine prehude, da bi nadaljevala in se poskušala prebiti v finale, v katerem je izzivalko že čakala turnirska številka 4, Hrvatica Petra Martić, ki je s 6:4 in 6:4 odpravila domačo adutinjo, drugopostavljeno Mihaelo Buzarnescu. Hercogova bo z uvrstitvijo v polfinale Bukarešte spet pridobila kar nekaj mest na svetovni jakostni lestvici in bo po novem verjetno 74.
 

Komentarji: