Popoln uspeh treh Slovencev v Casablanci

Na turnirju ATP v Casablanci sta se v 2. kolo po Blažu Kavčiču uvrstila tudi Grega Žemlja in Aljaž Bedene.

Objavljeno
09. april 2013 18.12
TENNIS-AUT-ATP-VIENNA-SLO-SRB-ZEMLJA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Casablanca - Po uspešnem začetku Blaža Kavčiča na turnirju ATP v Casablanci, sta se skozi 1. kolo uspešno prebila še druga dva slovenska teniška igralca Grega Žemlja in Aljaž Bedene. Slovenija bo tako imela prvič v zgodovini na enem turnirju ATP med najboljšo šestnajsterico kar tri igralce.

Žemlja je do zmage prišel šele po dveh urah in 42 minutah, Nemca Matthiasa Bachingerja pa premagal s 6:7, 7:5 in 7:6. Bedene je veliko hitrejem opravil s francoskim kvalifikantom Marcom Gicquelom in ga ugnal s 6:1 in 6:4.

Žemlja je prvi niz izgubil v podaljšani igri, v drugem je nato sicer dvakrat zaostajal za break, a se je ekspresno vrnil in z dobljenim nizom ostal v igri. Zelo izenačen tretji niz se je znova zavlekel v tiebreak. Nemec je vodil že s 3:1, a je Žemlja izenačil na 4:4. V podaljšani igri je povedel s 5:1 in se uvrstil v 2. kolo. Tam bo imel ugodnega nasprotnika, zmagovalca dvoboja med kvalifikantom Švicarjem Henrijem Laaksonenom in domačim povabljencem Younesom Rachidijem.

Bedene je imel veliko manj dela s kvalifikantom Gicquelom in ga odpravil že po 58 minutah. Ljubljančana je sicer 36-letni Francoz premagal lani v Ženevi, a se mu je Ljubljančan dobro oddolžil za poraz. Po 26 minutah je v prvem nizu osvojil le eno igro. V drugem je Bedene takoj naredil break, v deveti igri pa že imel tri priložnosti za zmago. V nadaljevanju ga čaka še en Francoz, četrti nosilec Benoit Paire, ki je bil v prvem kolu prost.

Že včeraj si je nastop v 2. kolu zagotovil Blaž Kavčič, ki je premagal domačina Mehdija Ziadija, v 2. kolu pa ga čaka Švicar Stanislas Wawrinka.

Kavčič in Žemlja sta po dobrih posamičnih nastopih tekmovanje v Casablanci nadaljevala tudi med pari. Slovenska dvojica je v zgolj 49 minutah s 6:3 in 6:2 premagala maroško navezo Mohamed Saber/Mehdi Ziadi.

Casablanca, ATP (420.000 €), 1. kolo:

Grega Žemlja (Slo/8) - Matthias Bachinger (Nem) 6:7 (3), 7:5 in 7:6 (2)

Aljaž Bedene (Slo) - Marc Gicquel (Fra) 6:1, 6:4

Dvojice:

Grega Žemlja/Blaž Kavčič (Slo) - Mohamed Saber/Mehdi Ziadi (Mar) 6:3, 6:2.