Prva Kavčičeva zmaga po dveh mesecih in pol

Najvišje rangirani slovenski teniški igralec Blaž Kavčič lovi uvrstitev v stoterico in neposredni nastop v Melbournu.

Objavljeno
24. oktober 2017 14.43
J. P.
J. P.

Suzhou - Najvišje rangirani slovenski teniški igralec Blaž Kavčič, ta čas 107. »lopar« sveta, se je minuli teden po več kot mesec dni in pol trajajočem premoru vrnil na igrišča in moral na turnirju ATP v Moskvi predati uvodni dvoboj s kvalifikantom iz BiH Mirzo Bašićem, po selitvi na Kitajsko pa je uspešnejši na challengerju z nagradnim skladom 75.000 ameriških dolarjev v Suzhouju, na katerem je kot drugi nosilec brez težav - po zgolj 63 minutah neizenačene igre - preskočil prvo oviro.

S 6:2 in 6:4 je izločil neznanega 27-letnega Indijca Narayanaswamyja Srirama Balajija, ki na svetovni jakostni lestvici zaseda šele 352. mesto. Tekmeca sta si na nasprotnih straneh mreže stala prvič doslej, izkušeni 30-letni Ljubljančan pa je izkoristil tri od sedmih priložnosti za brejk, medtem ko je bil poraženec ob edini neuspešen. Zdaj Kavčiča, ki se je veselil prve zmage po dveh mesecih in pol, v osmini finala čaka posebni povabljenec, 23-letni Kitajec Xin Gao, ki je rangiran še precej nižje kot Indijec (617. mesto).

Blaž je uvodoma spoznaval trdo podlago, do konca sezone pa brani še 25 točk ATP iz minule in jih potrebuje še kakih 50, če se želi prebiti v elitno svetovno stoterico, s čimer bi si zagotovil neposreden nastop na prvem turnirju velike četverice prihodnje leto, januarskem odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. V Suzhouju je najvišje uvrščen med vsemi udeleženci, saj je prvopostavljeni 34-letni Tajvanec Yen-hsun Lu, lanski zmagovalec na tem prizorišču, udeležbo tik pred zdajci odpovedal.