Prva lovorika v vitrini McHalove

Ameriška teniška igralka je za turnirski prvenec v finalu Tokia s 3:6, 6:4 in 6:4 odpravila Čehinjo Katerino Siniakovo.

Objavljeno
18. september 2016 14.48
TENNIS-WTA-JPN
J. P.
J. P.

Tokio - Ameriška teniška igralka Christina McHale se pri 24 letih veseli svoje prve lovorike na turnirju WTA. V finalu Tokia (nagradni sklad četrt milijona dolarjev) je namreč sedma nosilka s 3:6, 6:4 in 6:4 odpravila nepostavljeno Čehinjo Katerino Siniakovo, za zmago pa po slabšem začetku potrebovala dve uri in 48 minut.

Poraženki niso pomagali niti štirje asi, zmagovalka ni primazala niti enega, je bila pa nekoliko uspešnejša pri realizaciji priložnosti za brejk. Obe tekmici sta si jih namreč priigrali po dvanajst, a jih je Američanka unovčila sedem, Čehinja pa eno manj. Igralki sta se med seboj udarili tretjič, pred tem sta se dvakrat v Birminghamu - letos je bila boljša McHalova, lani Siniakova.

Na jutrišnji najnovejši svetovni jakostni lestvici bo Američanka uvrščena na 42. mesto, pridobila bo torej enajst mest, kar pa še vedno ne bo njena najboljša uvrstitev v karieri - pred štirimi leti je bila namreč že svetovna številka 24. Še več, dvanajst mest na po novem 53., bo jutri poskočila Čehinja.