Rola hitro izgubil, Kavčič uspešnejši

Blaž Rola je na challengerju v Neaplju izgubil proti kvalifikantu Quinziju, Blaž Kavčič je v Batmanu ugnal Gerasimova.

Objavljeno
07. april 2015 14.09
Posodobljeno
07. april 2015 14.43
Australian Open Tennis
M. Ž., J. P., Delo.si
M. Ž., J. P., Delo.si

Neapelj - Slovenski teniški igralec Blaž Rola se je hitro poslovil od turnirja serije challenger v Neaplju, kjer ga je po dveh nizih premagal Italijan Gianluigi Quinzi (6:3, 6:1).

Ptujčan je imel vlogo favorita, saj na lestvici ATP zaseda 104. mesto, vendar pa se italijanski kvalifikant (389.) na to ni pretirano oziral in se je suvereno uvrstil v drugo kolo.

Že na začetku dvoboja je bilo jasno, da bo imel Rola velike težave, saj je izgubil svoji prvi servisni igri in po štirih igrah zaostajal z 1:3. Rola se je v nadaljevanju približal na 3:4, vendar pa je Quinzi dobil preostali igri.

Italijanski teniški igralec je v drugem nizu prikazal še boljšo igro. Najprej je uspešno serviral v uvodni igri, nato pa po krajši prekinitvi zaradi dežja stopnjeval ritem in dobil še naslednje štiri igre. Rola se je v šesti igri izognil »kravati«, vendar pa ni mogel preprečiti poraza.

Uspešnejši pa je bil najvišje rangirani slovenski »lopar« Blaž Kavčič, ki je v uvodnem kolu challengerja z nagradnim skladom 42.500 ameriških dolarjev v turškem Batmanu po hudem boju in dveh urah in desetih minutah igre s 7:5, 4:6 in 6:3 odpravil nepostavljenega beloruskega tekmeca Jegorja Gerasimova, ki je na svetovni jakostni lestvici skoraj 150 mest nižje kot Črnučan (85/232).

Oba tekmeca sta primazala po deset asov, prvi nosilec Kavčič si je ob tem privoščil tudi deset dvojnih napak, Gerasimov štiri manj. Belorus je izkoristil dve od petih priložnosti za brejk, medtem ko je bil Blaž iz kar 17 poskusov za odvzem tekmečevega začetnega udarca uspešen trikrat. Slovenski predstavnik se bo zdaj v drugem kolu pomeril z nepostavljenim Bolgarom Dimitrom Kuzmanovom, sicer šele 314. igralcem sveta.

Neapelj, prvo kolo challengerja (106.500 evrov)

Gianluigi Quinzi (Ita) : Blaž Rola (Slo, 3) 6:3, 6:1

 

Batman, prvo kolo challengerja (42.500 evrov)

Blaž Kavčič (Slo, 1) : Igor Gerasimov (Blr) 7:5, 4:6, 6:3