Šarapova: Javnost v Parizu »nespoštljiva« do Nadala

Rafael Nadal se zaveda, da morda ni favorit za zmago, a na Roland Garrosu ima dovolj izkušenj ...

Objavljeno
22. maj 2015 17.59
TENNIS-FRA-OPEN
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Pariz - V teniških krogih se stopnjuje napetost pred začetkom drugega letošnjega turnirja za grand slam, večinoma pa se sprašujejo, ali je prevlada »kralja peska« Španca Rafaela Nadala dokončno končana. Z devetimi naslovi rekorder na Roland Garrosu je namreč v tej sezoni v slabi formi, prvič v desetih letih je brez zmage na evropskih turnirjih, zdrsnil je na sedmo mesto na lestvici ATP ... Nič kaj ugodna popotnica za lov na jubilejno deseto pariško krono.

Tudi branilka naslova v ženski konkurenci Rusinja Marija Šarapova ne more biti zadovoljna s svojo formo, Nadalu pa stopila v bran, češ, da Rafo mnogi odpisujejo prezgodaj. »Vsi od njega pričakujejo ogromno na tem turnirju. Zdaj, ko je izgubil nekaj dvobojev, pa nad njim že visi vprašaj. To je skoraj nespoštljivo do tako dobrega igralca,« se je postavila v bran Špancu. »Je izjemen šampion, ne vidim razloga, da ne bi tega dokazal znova. Njegova volja in motivacija, da še naprej vztraja, da dokaže sebi in vsem ostalim, da zmore, sta neverjetni. Vse skupaj je pravzaprav malo žalostno, če bi bila jaz na njegovem mestu, bi bila zadovoljna in izpopolnjena igralka,« je še dejala.

Nadal bo na OP Francije letos šesti nosilec, kar pomeni, da se s prvim favoritom Srbom Novakom Đokovićem sreča že v četrtfinalu. Švicar Roger Federer, sicer drugi nosilec, je o tem povedal, da lahko to precej bolj skrbi Đokovića kot Rafo. »Mislim, da žreb za Rafo ni slab, ne glede na to, s kom bo igral, bo skušal ubraniti naslov, Novak bo bolj pod pritiskom,« je dejal zmagovalec turnirja leta 2009.

Nadal: Imam dovolj izkušenj

Na novinarski konferenci je o velikem pritisku in možnostih za deseti naslov naposled spregovoril tudi sam Rafa in dejal, da mu njegov niz na priškem pesku, ki traja že vse od debuta leta 2005, lahko pomaga do novega uspeha. Četudi ima za seboj slabo sezono, ga opogumlja dejstvo, da je na Roland Garrosu vedno dobro igral, nanizal kar 66 zmag in le en poraz. »Ni mi treba lagati, da bi med navijači ustvarjal boljša pričakovanja. Sem iskren, ko pravim, da ne vem, kaj se lahko zgodi. Toda to še ne pomeni, da nimam zaupanja vase, da poskusim in se lahko dobro pripravim. Moram imeti v mislih, da sem popolnoma pripravljen. Zadnji tedni so bili bolj pozitivni kot morda kažejo rezultati. Skušal bom dobro igrati, vem, da imam dovolj izkušenj na tem igrišču,« je dejal Rafa.