Šarapova spet v škripcih

Ruska teniška zvezdnica se je znašla v preiskavi zaradi vpletenosti v prevaro in kriminalno zaroto v Indiji.

Objavljeno
24. november 2017 08.51
J. P.
J. P.

New Delhi - Ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova res nima miru. Po dopinškem madežu se je zdaj, kot poroča STA, znašla še v preiskavi zavoljo domnevne vpletenosti v prevaro in kriminalno zaroto v zvezi s spodletelo gradnjo prestižnega stanovanjskega kompleksa v Indiji, pri kateri so investitorji od kupcev pobrali več milijonov evrov, čeravno nato od gradnje ni bilo nič.

Šarapova je Indijo obiskala leta 2012 in podprla gradnjo luksuznega stanovanjskega naselje v okolici New Delhija, poimenovanega Ballet by Sharapova, v sklopu katerega naj bi bila tudi teniška akademija in helikoptrsko pristajališče. Podjetje Homestead Infrastructure Development, ki je načrtovalo naselje, je kupce opeharilo, od njih pobralo milijone evrov preplačil, čeprav za svoj denar niso dobili želenih nepremičnin.

»Vsaka prepoznavna osebnost, ki projekt podpre, postane agent podjetja. V naselje ne bi vložil nihče, če za njim ne bi stalo Marijino ime,« je poudaril pravni zastopnik enega od ogoljufanih kupcev Piyush Singh. Rusinja, ki je letos naštela 30 pomladi, se je sicer aprila po prestani kazni zaradi jemanja nedovoljenega meldonija vrnila na teniška igrišča.