Serenino vrnitev ustavila Wozniackijeva

Na turnirju v Miamiju sta si polfinale že zagotovili Rusinja Marija Šarapova in Danka Caroline Wozniacki.

Objavljeno
28. marec 2012 10.08
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Miami - Najboljša teniška igralca na svetu Srb Novak Đoković in Španec Rafael Nadal se na mastersu v Miamiju neustavljivo bližata lanski ponovitvi finala, ki ga je dobil prvi igralec sveta. Đoković, zmagovalec zadnjih treh turnirjev za grand slam, je bil tokrat s 7:5 in 6:3 boljši od 17. nosilca, Francoza Richarda Gasqueta in si tako že zagotovil nastop v četrtfinalu. Njegov nasprotnik bo Španec David Ferrer, ki je s 6:3 in 6:3 premagal Argentinca Juana Martina del Potra.

»Težko bo, toda pripravljen sem, Sem svež in fizično dobro pripravljen. Tudi z glavo sem vedno zraven. Jutri imam prost dan, zato se bom lahko dobro pripravil na četrtfinalni dvoboj,« je povedal Nole.

Nadal, ki mastersa v Miamiju še nima med svojimi lovorikami, se je v osmini finala boril s trdoživim Japoncem Keijem Nišikorijem in ga premagal s 6:4 in 6:4. Njegov nasprotnik v četrtfinalu bo neugoden Francoz Jo-Wilfried Tsonga, ki je premagal Nemca Floriana Mayerja s 6:3 in 6:2.

Španec je proti Japoncu serviral osem asov in zadel 65 odstotkov prvih začetnih udarcev, ubranil pa tudi šest od osmih priložnosti za odvzem servisa. »Začetek je bil zelo težak, toda potem sem začel igrati bolj agresivno. Ob koncu prvega niza sem čutil, da s servisom lažje prihajam do točk kot nasprotnik. Verjamem, da lahko tako še bolj nadzorujem igro,« je povedal Nadal.

Američan Andy Roddick po zmagi nad Švicarjem Rogerjem Federerjem v 3. kolu ni napredoval v četrtfinale in klonil proti Argentincu Juanu Monacu s 7:5 in 6:0.

Serena se poslavlja

V ženski konkurenci se je Rusinja Marija Šarapova z zmago nad Kitajko Li Na že prebila v polfinale turnirja. Šarapova je izgubila zadnje štiri dvoboje s Kitajko, tokrat pa jo prepričljivo ugnala s s 6:3 in 6:0. »Potem ko sem zadnjih nekaj medsebojnih dvobojev izgubila, sem si resnično želela to spremeniti,« je povedala Šarapova, ki se bo v polfinalu pomerila z Danko Caroline Wozniacki. »To bo težak dvoboj, proti težki nasprotnici,« je povedala izbranka slovenskega košarkarja Saše Vujačiča.

Wozniackijeva je v četrtfinalu ustavila niz Američanke Serene Williams, ki se je v Miamiju vrnila po poškodbi gležnja. Danka je bila boljša s 6:4 in 6:4. »Mislim, da še nikoli v karieri ni tako dobro servirala. Dobro se je gibala na igrišču, jaz pa sem delala preveč napak. Občutek imam, kot da sem prikazala le kakšnih 20 odstotkov svoje najboljše igre,« je bila razočarana Serena.

Miami, ATP (3,973 milijona dolarjev):
- 4. kolo:

Janko Tipsarević (Srb/9) - Grigor Dimitrov (Bol) 7:6 (3), 6:2;
Rafael Nadal (Špa/2) - Kei Nišikori (Jap/16) 6:4, 6:4;
Mardy Fish (ZDA/8) - Nicolas Almagro (Špa/12) 6:3, 6:7 (2), 6:3;
Novak Đoković (Srb/1) - Richard Gasquet (Fra/17) 7:5, 6:3:
Andy Murray (VBr/4) - Gilles Simon (Fra/13) 6:3, 6:4;
Juan Monaco (Arg/21) - Andy Roddick (ZDA/31) 7:5, 6:0;
Jo-Wilfried Tsonga (Fra/6) - Florian Mayer (Nem/19) 6:3, 6:2;
David Ferrer (Špa/5) - Juan Martin Del Potro (Arg/11) 6:3, 6:3;

Miami, WTA (4,83 milijona dolarjev):
- četrtfinale:

Marija Šarapova (Rus/2) - Li Na (Kit/8) 6:3, 6:0;
Caroline Wozniacki (Dan/4) - Serena Williams (ZDA/10) 6:4, 6:4.