Slovenki kvalifikacije v Melbournu odprli brez madeža

Teniški igralki Dalila Jakupovič in Tamara Zidanšek sta brez oddanega niza izločili višje uvrščeni tekmici.

Objavljeno
11. januar 2018 09.32
J. P.
J. P.

Melbourne - Slovenski teniški igralki Dalila Jakupovič in Tamara Zidanšek sta uspešno odprli kvalifikacije za uvodni turnir velike četverice v novi sezoni, odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu. Obe sta bili namreč sinoči zelo prepričljivi proti višje rangiranima azijskima tekmicama, ki jima nista oddali niti niza.

Najprej je šla na igrišče Jakupovičeva, 174. s svetovne jakostne lestvice, ki je potrebovala zgolj uro in četrt, da je z gladkih 6:2 in 6:3 strla odpor Korejke Su-jeong Jang, ki je uvrščena 32 mest višje. Kritičen je bil zgolj začetek drugega niza, ko se je poraženki posrečil edini brejk v dvoboju, Dalila pa je vrnila z dvema zaporednima in tehtnico nagnila nazaj na svojo stran.

Zgolj štiri minute več pa je potrebovala Zidanškova, sicer 180. lopar sveta, da je s 6:3 in 6:3 izločila Japonko Eri Hozumi, rangirano dvanajst mest višje. S tem se ji je maščevala za zmago izpred skoraj natanko leta dni, ravno tako v kvalifikacijah Melbourna. Tokrat je Tamara resda izgubila štiri igre na svoj začetni udarec, a obenem zmogla neverjetnih sedem brejkov.

Jakupovičevo zdaj v prihodnjem kolu čaka enajsta nosilka kvalifikacij, Tajka Luksiha Kumkhum, ki je bila boljša v obeh dosedanjih medsebojnih obračunih. Zidanškova pa pričakuje Nizozemko Lesley Kerkhove, s katero se doslej še nista merili. Že včeraj se je od odprtega prvenstva Avstralije v moški konkurenci poslovil Blaž Rola.