Slovenski challenger prihodnje leto na novi lokaciji?

Na Teniški zvezi Slovenije razmišljajo, da bi hallenger, ki je letos potekal v Portorožu, prihodnje leto preselili drugam.

Objavljeno
08. julij 2013 13.11
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Portorož - Čeprav so prireditelji slovenskega challengerja Tilia Slovenia Open v Portorožu komaj sklenili tekmovanje, na Teniški zvezi Slovenije (TZS) že razmišljajo o prihodnosti turnirja.

Kot je razkril direktor TZS Gregor Krušič, se challengerju ne obetajo le finančne spremembe, temveč obstaja velika verjetnost, da ga bodo v letu 2014 preselili na drugo lokacijo.

»Za nami je izjemen teden teniških užitkov, ki so jih kronali slovenski igralci, najprej s prihodom v Portorož, na koncu pa še z zmago. A vse na žalost ni tako svetlo, resno razmišljamo, da bi turnir naslednje leto preselili na drugo lokacijo. Vsak organizator si želi, da ima dogodek podporo lokalne skupnosti, tega pa mi žal v Portorožu nimamo. Zato bomo že kmalu začeli pogovore z vsemi potencialnimi prireditelji, saj je v Sloveniji veliko krajev in regij, ki bi z veseljem gostile takšno prireditev,« je dejal Krušič, ki na prvo mesto postavlja prispevek glavnega pokrovitelja zavarovalnice Tilia.

»Razumemo, da je položaj v gospodarstvu sila napet, a tu ne gre le za denar. Veliko lahko stori občina in tudi večja podjetja bi morala spoznati, da imajo lahko korist od takšnega dogodka. V takšnem položaju je prispevek našega generalnega pokrovitelja, zavarovalnice Tilia, še toliko pomembnejši,« je dejal Krušič.

Višji denarni sklad

Gregor Krušič je spregovoril tudi o drugih spremembah, ki jih bo deležen slovenski teniški turnir. »Zagotovo je, da bo termin sedmi mesec, vprašanje pa ali v začetku julija ali na koncu. Hkrati pa je tudi že dogovorjeno, da se bo nagradni sklad zvišal za eno stopnjo,« dodaja Krušič.

V tej sezoni TZS čaka še ena zahtevna organizacija, in sicer dvoboj Davisovega pokal proti Južnoafriški republiki. Tekma bo od 13. do 15. septembra v Ljubljani, bolj natančno na igriščih pri Savskem naselju. Za Slovenijo je zelo pomembna, saj bi ji zmago zagotovila obstanek v prvi evroafriški skupini, ob porazu pa bi jo konec oktobra čakal nov dvoboj za obstanek proti Rusiji, poroča slovenska tiskovna agencija.