Slovenski dan v Umagu: zmagi Bedeneta in Kavčiča

Na teniškem turnirju v Umagu Aljaž Bedene prek Boya Westerhofa, Blaž Kavčič pa prek sedmega nosilca Floriana Mayerja.

Objavljeno
23. julij 2013 20.06
24. Vegeta Croatia Open Umag 230713 Umag, 23.07.2013 - Tenis: 24. Vegeta Croatia Open Umag, mec izmedju Blaza Kavcica i Floriana Mayera
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Umag - Aljaž Bedene, edini slovenski teniški igralec, ki si je zagotovil neposredno mesto na glavnem delu 467.800 evrov vrednega turnirja ATP v Umagu, v uvodnem dvoboju ni imel težav. S 6:2 in 6:2 je ugnal Nizozemca Boya Westerhofa, zdaj pa ga v 2. kolu čaka precej zahtevnejši zalogaj - na nasprotni strani mreže bo namreč stal četrti nosilec in predlanski zmagovalec Umaga, Ukrajinec Aleksander Dolgopolov. Bedene je na svetovni jakostni povsem na repu udarne stoterice, medtem ko je Ukrajinec uvrščen na 25. mesto. Bedene je v obračunu z Nizozemcem pritisnil s servisom, zmogel kar 13 asov (tekmec le enega), po drugi strani pa si je privoščil tudi osem dvojnih napak (Westerhof le dve).

Še slajšo in težje prigarano zmago pa je vpisal kvalifikant Blaž Kavčič, ki ga je že v uvodnem dvoboju čakal sedmi nosilec in 45. igralec sveta, Nemec Florian Mayer. Četrtfinalnist lanskega Wimbledona je resda dobil prvi niz, nato pa je Kavčič premaknil v višjo prestavo in, predvsem po vrhunski igri v drugem nizu, ko ni tekmecu oddal niti igre, zmagal s 6:7 (5), 6:0 in 7:5. Izkoristil je že prvo zaključno žogico, dvoboj pa bi lahko pod streho spravil že prej, saj je vodil s 5:4 in 30:0, nato pa Mayerju dovolil zasuk v tej igri, ki pa se mu naposled ni maščeval. Zdaj čaka Ljubljančana, ki si je z zmago ojačal samozavest, Francoz Gaël Monfils, nekdanji polfinalist Roland Garrosa in svojčas sedmi igralec sveta (danes je 57. na lestvici ATP). Preostali slovenski predstavniki so obtičali že v kvalifikacijah.