Smrekar izrekel podporo Jasniču

Prvi mož SZS Enzo Smrekar je na seji zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo podprl njenega predsednika Ljuba Jasniča.

Objavljeno
05. oktober 2015 23.45
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA
Ljubljana - Tudi po današnji vroči seji Zbora panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo pri Smučarski zvezi Sloveniji na položaju predsednika ostaja Ljubo Jasnič, ki zadnjih pet let usmerja delovanje najuspešnejše slovenske panoge. Seje se je udeležil tudi predsednik zveze Enzo Smrekar, ki je izrekel jasno podporo Jasniču kot predsedniku panoge.

Neuradna in zakulisna prizadevanja nekdanjega predsednika smučarske zveze ter dolgoletnega vodje marketinga nordijskih disciplin Primoža Ulage, ki si prizadeva zamenjati Jasniča, v tem trenutku niso obrodila sadov.

Šesta redna seja zbora je bila v nasprotju z drugačnimi napovedmi iz tabora alternative oziroma klubov, ki bi si želeli sprememb na čelu panoge in zveze, sklepčna, na njej pa se tudi ni zgodilo nič pretresljivega. Sedanje vodstvo je tako dobilo priložnost, da je odgovorilo na vse kritike in anonimke, ki so razburkale smučarske vode v času sklepnih priprav na novo zimsko tekmovalno sezono.

Redna seja zbora panoge je imela na dnevnem redu le štiri točke, edina vsebinska pa je bila namenjena predstavitvi finančnega načrta za sezono 2015/16. Pred sejo zbora je finančne okvire pretresal tudi odbor panoge, ki pa je zboru predlagal, da finančnega načrta še ne obravnava. Tako da so na dnevnem redu ostale le še tri točke, potrditev zapisnika, pregled aktivnosti od maja do septembra ter točka razno.

Jasnič: Potrebujemo še 200.000 evrov

»Pol leta je minilo od zaključka sezone, v kateri so slovenski skakalci postavili nov mejnik. Za novo sezono imamo zagotovljenih šest startnih mest, teoretično lahko pridobimo še sedmo, pogodbe s tekmovalci za novo sezono so usklajene. Kljub temu, da smo v velikem deležu povečali sredstva, nam še vedno, po domače bom rekel, 'striže' okrog 200.000 evrov. Dogovor na odboru je bil, da se bo po četrtkovi seji, ki jo imamo vsi predsedniki zborov panog s predsednikom smučarske zveze, odbor v začetku prihodnjega tedna še enkrat sestal ter uravnotežil levo in desno stran proračuna za naslednjo sezono. Nato se bomo dogovorili, ali bomo sklicali še eno sejo zbora ali bomo s korespondenčno sejo potrdili finančni načrt za sezono 2015/16,« je na seji povedal Jasnič.

Javornik: Klubi so tik pred bankrotom

Predsednik upravnega odbora Smučarskega kluba Triglav Jože Javornik, ki naj bi bil ključen mož v zakulisju rušenja sedanjega panožnega vodstva, je na seji vnovič ponovil, da klubi pripravljajo vse potrebno za izredno sejo zbora panoge, na kateri naj bi se pogovorili o položaju klubov, ki naj bi bili tik pred bankrotom, ter o po njegovem mnenju nujnih spremembah. Javornik ni povedal, koliko klubov stoji za zahtevo za sklic izredne seje, niti ni naštel klubov, ki naj bi terjali spremembe ter kdaj nameravajo vložiti zahtevo za sklic izredne seje panoge.