Španski veteran že za uvod šokiral izgubljenega avstrijskega zvezdnika

Slovenske teniške igralke bodo na igrišče centra v Roland Garrosu stopile jutri, Aljaž Bedene v torek.
Fotografija: Pablo Andujar je presenetil še samega sebe. FOTO: Martin Bureau/AFP
Odpri galerijo
Pablo Andujar je presenetil še samega sebe. FOTO: Martin Bureau/AFP

Že uvodni tekmovalni dan na odprtem teniškem prvenstvu Francije je postregel z velikim presenečenjem. Od turnirja za grand slam v Roland Garrosu se je namreč že poslovil Dominic Thiem, zmagovalec lanskega OP ZDA ter finalist OP Francije v letih 2018 in 2019 ter OP Avstralije 2020.

Avstrijski zvezdnik je po štirih urah in pol igre s 6:4, 7:5, 3:6, 4:6 in 4:6 klonil pred Špancem Pablom Andujarjem, ki na lestvici ATP zaseda 68. mesto. »To je resnično prav poseben trenutek zame. Ne vem, ali bom lahko še kdaj doživel kaj takšnega. Ta zmaga je kot neke vrste darilo. Še posebno v tretjem nizu je bilo težko, menim pa, da Dominic ni igral na svoji najvišji ravni,« je presodil 35-letni Španec, ki je nase opozoril že pred dvema tednoma, ko je na turnirju v Ženevi izločil švicarskega šampiona Rogerja Federerja in mu na ta način pokvaril vrnitev v teniško karavano.

Dominic Thiem ni imel svojega dneva. FOTO: Martin Bureau/AFP
Dominic Thiem ni imel svojega dneva. FOTO: Martin Bureau/AFP


Andujar je tako sploh prvič premagal igralca iz elitne peterice, Thiem, ki je na lestvici ATP četrti za Srbom Novakom Đokovićem, Rusom Danilom Medvedjevom in Špancem Rafaelom Nadalom, pa je ob svojem osmem nastopu v Roland Garrosu na tem tekmovanju prvikrat izpadel že v uvodnem krogu.

»To je bilo od vsega začetka eno samo mučenje. Nisem igral dobro, iz svojih udarcev preprosto nisem izvlekel dovolj. Poleg tega se tudi nisem dobro gibal po igrišču, nisem niti dobro serviral. Da se mi je to zgodilo prav v Parizu, je zame pravi šok. Če sem iskren, sem zdaj malo izgubljen,« ni skrival razočaranja 27-letni Avstrijec.

Komentarji: