»Stan The Man« na prisilni počitek

Švicarski teniški igralec Stan Wawrinka bo zaradi poškodbe kolena izpustil vsaj turnir v Rotterdamu.

Objavljeno
08. februar 2017 16.13
reu/TENNIS-MEN/SWITZERLAND
J. P.
J. P.

Rotterdam - Tretji igralec s svetovne jakostne lestvice ATP, švicarski teniški igralec Stan Wawrinka, bo morali zavoljo težav s poškodbo kolena nekaj časa prisilno mirovati. Tako je moral že odpovedati predvideni nastop na turnirju prihodnji teden v Rotterdamu, na katerem je bil predlani premočan za vso konkurenco na čelu s finalistom, Čehom Tomašem Berdychom.

»Poklical me je in me obvestil, da so mu zdravniki svetovali počitek. Da so težave resnejše, je presenetilo tudi njega samega, trenutno mu koleno onemogoča igranje,« je pojasnil direktor rotterdamskega turnirja Richard Krajicek. Wawrinka bi moral imeti vlogo prvega nosilca, ki bo po novem pripadla Špancu Rafaelu Nadalu.

Stan se je nad bolečinami v kolenu pritoževal že na januarskem odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, na katerem je v polfinalu pokleknil pred poznejšim zmagovalcem in rojakom Rogerjem Federerjem. »Težave me pestijo že lep čas, a v njih ne želim iskati izgovora. Na igrišču dam vselej vse od sebe in pozabim na bolečine, ki pa so sicer moteče, zato bom moral ob vrnitvi domov na podrobnejše preiskave,« je tedaj poudaril Švicar.