Teniška Hrvaška v zadregi: brez proste dvorane za Davisov pokal

Dve dvorani ustrezata strogim kriterijem Mednarodne teniške zveze (12.000 sedežev), a sta obe tedaj zasedeni.

Objavljeno
20. september 2016 09.07
Croatia Tennis Davis Cup France
J. P.
J. P.

Zagreb - Hrvaška se bo v novembrskem finalu Davisovega pokala v tenisu pomerila z Argentino, po poročanju tamkajšnjih medijev pa se gostitelji spopadajo s hudimi preglavicami, kje izpeljati tekmovanje, saj v tem terminu nimajo proste dvorane, ki bi ustrezala strogim kriterijem Mednarodne teniške zveze. Ta namreč zahteva dvorano z najmanj 12.000 sedeži.

Hrvaška premore primerna objekta v Zagrebu in Splitu, a sta oba v terminu Davisovega pokala (od 25. do 27. novembra) že zasedena. V metropoli bo imel prednost animirani družinski šov Marvel Universe Live, v Splitu pa koncert. Kot možno prizorišče se zdaj omenja tudi Zadar, kjer so Hrvati v polfinalu na kolena spravili Francoze, vendar pa tamkajšnja dvorana sprejme »zgolj« 7000 gledalcev.

Hrvaška teniška zveza zdaj lahko enega od organizatorjev vzporednih dogodkov prosi za prestavitev prireditve iz teniške dvorane na novo prizorišče ali pa zaprosi Mednarodno teniško zvezo za zeleno luč, da bi finale izpeljala v manjšem objektu od zahtevanega, kar se je v preteklosti že pripetilo - v finalu leta 2005, ko je Hrvaška na gostovanju ugnala Slovaško.