Tsonga in Tipsarević poškodovana, slovo Ferrera

Na turnirju ATP v Valancii sta se iz zdravstvenih razlogov umaknila Jo-Wilfired Tsonga in Janko Tipsarević.

Objavljeno
24. oktober 2012 01.41
TENNIS-ESP-VALENCIA-OPEN
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Valencia - Francoski teniški igralec Jo-Wilfired Tsonga je zaradi težav s hrbtom predčasno končal nastope na turnirju ATP, ki ga ta teden gosti Valencia. Francoz je dvoboj predal že po drugi igri svojega uvodnega dvoboja z Belgijcem Xavierjem Malissejem.

FMinuli konec tedna finalist turnirja v Stockholmu upam, da se bo lahko pripravil do zaključnega turnirja v Londonu, kjer sicer še nima zagotovljenega mesta. Morda ima nekoliko več možnosti, ker se tudi njegov tekmec za prosto mesto Srb Janko Tipsarević ubada s poškodbo. Polfinalni tekmec Grege žemlej na Dunaju se je v Valencii prav tako poslovil v uvodnem kolu, po predaji Francozu Gillesu Simonu.

Ferrero končal kariero

V Valncii je svoj zadnji turnir v karieri odigral španski teniški igralec Juan Calos Ferrero, nekoč številka ena svetovnega tenisa. Po današnjem porazu s 5:7 in 3:6 izgubil proti rojaku Nicolasu Almagru se je tako končala njegova dolgoletna kariere.

Ferrero, leta 2003 zmagovalec odprtega prvenstva Francije v Parizu, je že septembra napovedal, da se bo poslovil na turnirju v domači regiji, napoved je tudi uresničil. »Hvala, ker ste prišli na moj zadnji dvoboj in hvala vsem, ki ste me spodbujali v času moje kariere. Lahko jo ocenim kot zelo uspešno, seveda pa sem imel vzpone in padce. Menim pa, da je čas, da se posvetim drugim stvarem,« je bil po zadnjem porazu čustven 32-letnik z vzdevkom Komar