Tudi Rola uspešno začel kvalifikacije Cincinnatija

Najvišje rangirani slovenski teniški igralec Blaž Rola je uvodoma na kolena spravil Rusa Jevgenija Donskoja.

Objavljeno
10. avgust 2014 10.16
afp TENNIS-GBR-WIMBLEDON
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Cincinnati - Najvišje rangirani slovenski teniški igralec Blaž Rola je uspešno začel kvalifikacije močnega turnirja ATP z nagradnim skladom 3.356.715 ameriških dolarjev v Cincinnatiju. Ptujčan, sicer sedmi nosilec, je namreč v uvodnem dvoboju po izenačeni igri, dolgi uro in 41 minut, s 7:6 (4) in 7:6 (6) odpravil nepostavljenega Rusa Jevgenija Donskoja, ki je na svetovni jakostni lestvici uvrščen 28 mest nižje - na 110. mesto, medtem ko je Rola 82.

Slovenski predstavnik je ob le eni dvojni napaki prilepil sedem asov, tekmec, ki je bil malenkostno uspešnejši na svoj prvi servis, pa enega več. Je pa bil Blaž več kot tričetrtinsko uspešen na svoj drugi začetni udarec, kar je tehtnico prevesilo na njegovo stran. Nasprotnika nista zmogla niti enega brejka, Rus jih je ubranil pet, Rola pa enega. Zdaj 23-letnega Ptujčana na drugi kvalifikacijski stopnički čaka enajsti nosilec, Francoz Benoit Paire, prav tako član elitne svetovne stoterice.

Spomnimo: že včeraj je uvodni kvalifikacijski nastop uspešno prestala tudi dvajseta nosilka Polona Hercog, ki je s 6:2, 3:6 in 6:3 odpravila nepostavljeno Argentinko Paulo Ormachea, zdaj pa jo čaka presenečenje, Izraelka Julia Glushko, ki je uvodoma brez oddanega niza izločila prvo nosilko, Srbkinjo Bojano Jovanovski, sicer 32. lopar sveta.