V finalu Montreala Nadal in Raonić

V 36. medsebojnem dvoboju med Noletom in Rafo boljši Španec: »Zame je to velik rezultat.«

Objavljeno
11. avgust 2013 13.48
TEN-SPO-ROGERS-CUP-MONTREAL---DAY-SIX
M. F., šport
M. F., šport
Montreal - Znana sta oba finalista teniškega mastersa serije ATP v Montrealu z nagradnim skladom 3,5 milijona ameriških dolarjev. Rafael Nadal, ki je v polfinalu izločil prvega nosilca Novaka Đokovića, se bo za tretji naslov v Montrealu pomeril s Kanadčanom črnogorskega rodu Milošem Raonićem, ki je v kanadskem polfinalu odpravil Vašeka Pospišila.

Nadal in Đoković sta odigrala 36. medsebojni dvojoj. Španec je bil z rezultatom 6:4, 3:6, 7:6 (2) boljši od Srba; vodi tudi v letošnjih medsebojnih dvobojih z 2:1. »Premagati najboljšega igralca na svetu na tej podlagi je zame velik rezultat. Po mesecu brez tekmovalnega ritma sem se uspešno vrnil, kar me zelo veseli, saj sem se zavedal, da zaradi odsotnosti lahko odletim že v 1. kolu. A kaj takega se ni zgodilo, igral sem na zelo visoki ravni, sprejemal pravilne odločitve v pomembnih trenutkih. Vedel sem, da bom moral igrati agresivno, če ga želim premagati. Če ne bi igral v tem slogu, ne bi mogel zmagati. Uspelo mi je in zelo sem zadovoljen,« je svoje predstave ocenil Nadal.

Đoković, ki je svojo četrtfinalno igro proti Richardu Gasquetu označil za igro blizu popolnosti, je moral priznati, da je bil Španec preprosto boljši: »Dvoboj je bil tesen in napet. Imel sem svoje priložnosti, Nadal svoje in na koncu je on odigral boljše od mene,« je črto pod dvobojem potegnil Đoković.

V drugem polfinalnem paru je bil Miloš Raonić (Kan, 11) boljši od Vaška Pospišila (Kan) 6:4, 1:6, 7:6 (4).