V finalu Toronta Federer s Tsongajem

Francoski teniški igralec Jo-Wilfried Tsonga je na mastersu v Torontu po Novaku Đokoviću odpravil še Grigorja Dimitrova.

Objavljeno
10. avgust 2014 13.42
TENNIS-ATP-ROGERS-CUP
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Toronto - Verjetno bi se zgodilo, da bi se v finalu teniškega mastersa ATP z bogatim nagradnim skladom 3.146.920 ameriških dolarjev udarila prvopostavljena zvezdnika Novak Đoković in Roger Federer, če ne bi Srba, sicer prvega loparja sveta, že v osmini finala presenetljivo izločil trinajsti nosilec Jo-Wilfried Tsonga. Francoz je bil sinoči uspešen tudi v polfinalu, v katerem je znova (tretjič zapored, tudi po Andy Murrayu) na kolena spravil višje rangiranega igralca - tokrat je pred njim padel sedmopostavljeni »Baby Federer«, Bolgar Grigor Dimitrov, ki je po uri in 24 minutah igre gladko izgubil s 3:6 in 4:6. Tsonga si je torej zagotovil tretji finale na mastersih, doslej je po enkrat zmagal (2008) in izgubil (2011), obakrat v Parizu, v drugo ravno proti nocojšnjemu finalnemu tekmecu Federerju.

Švicar prav tako ni imel niti najmanjših težav z nepostavljenim Špancem Felicianom Lopezom, ki ju na svetovni jakostni lestvici loči 22 mest (3/25) in proti kateremu v dosedanjih enajstih medsebojnih obračunih sploh še ni izgubil. Tokrat je nekdanji prvi lopar sveta za zmago s 6:3 in 6:4 potreboval 82 minut igre, dva brejka in 13 neubranljivih servisov.