V Portorožu očitno brez Blaža Kavčiča

Slovenski teniški igralec mora nastop pred domačimi navijači izbrisati zaradi natrgane stegenske mišice.

Objavljeno
03. avgust 2015 19.25
Britain Wimbledon Tennis
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Osrednji slovenski teniški turnir serije challenger, Tilia Slovenia Open v Portorožu, ki se začenja konec tedna, bo letos minil brez udeležbe lanskega zmagovalca Blaža Kavčiča. Črnučan je lani v finalu odpravil Luksemburžana Gillesa Müllerja in se veselil dvanajste turnirske lovorike, zdaj pa mora počivati zaradi natrgane stegenske mišice.

Kavčič je poškodbo staknil maja na turnirju v Rimu, kjer je moral kljub vodstvu v nizih predati prvi kvalifikacijski dvoboj, a je z intenzivnimi terapijami hitro okreval in že dva tedna pozneje zaigral na Roland Garrosu. Toda enaka poškodba se mu je pred dnevi ponovila na turnirju v Gstaadu, kjer je moral kljub vodstvu v nizih spet predati obračun prvega kola glavnega žreba.

»Po Umagu se je igra spet začela počasi vzpenjati. Težko je, ko zmaguješ in si boljši, a moraš predati zavoljo poškodbe. Bolečino sem začutil že v uvodnem nizu, a sem mislil, da bom že nekako vzdržal do konca. Žal se je bolečina stopnjevala in že po prvi igri drugega niza sem vedel, da ne bo šlo več dolgo,« je poudaril Kavčič.

Zdravniški pregled je potrdil zle slutnje. »Takoj v petek sem opravil magnetno resonanco in včeraj dobil izvide strokovnjakov, ki pritrjujejo, da gre za resno, nekajcentimetrsko natrganino in bo potrebno tri- do štiritedensko okrevanje. Očitno sem po majski poškodbi prehitro začel trenirati, vendar pa Roland Garrosa in Wimbledona pač enostavno ne moreš izpustiti, saj gre za ključne turnirje v karieri,« je pojasnil 28-letni Ljubljančan.

Nastop v Portorožu je zato domala nemogoč: »Poleg turnirjev velike četverice je ravno portoroški turnir zame eden najpomembenjših, saj igram pred vsemi najbližnjimi, podporniki, navijači. V Sloveniji žal najboljši igralci nimamo veliko priložnosti igrati pred domačim občinstvom, kar je za športnika najlepše. Celoten program sem načrtoval tako, da bi se kar najbolje pripravil na turnir. Že minulo sredo sem načrtoval vadbo na Obali. Najlepše je zmagati doma, zato je še toliko težje, če se ne moreš boriti.«