Wimbledon: Klepačeva uspešna v prvem kolu ženskih dvojic  

Med posamezniki so napredovali Bedene, Murray, Nadal, Azarenka in Halepova; Kvitova izpadla.    

Objavljeno
05. julij 2017 15.24
Posodobljeno
05. julij 2017 15.24
tre*ANDREJA KLEPAC
J. M.
J. M.

Wimbledon - Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je uspešno začela turnir med ženskimi dvojicami v Wimbledonu. V paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez sta ugnali avstralski sestri Anastasio in Arino Rodionovo. Dvoboj sta dobili po uri in 45 minutah igre, bilo pa je 6:2, 4:6 in 6:3 v korist slovensko-španske naveze.

Drugo slovensko predstavnico Katarino Srebotnik dvoboj prvega kola čaka jutri. Skupaj z Američanko Abigail Spears se bosta zoperstavili brazilsko-hrvaški navezi, ki jo tvorita Beatriz Haddad Maia in Ana Konjuh. Jutri naj bi v drugem kolu med posameznicami nastopila tudi Polona Hercog, ki se bo pomerila z Američanko Varvaro Lepčenko.  

Slovenec, ki nastopa pod britansko zastavo, Aljaž Bedene se je uvrstil v tretje kolo turnirja med moškimi posamezniki. Po dveh urah in devetih minutah igre je s 6:3, 3:6, 6:3 in 6:3 ugnal reprezentanta Bosne in Hercegovine Damirja Džumhurja.  

Brez praske je tudi v drugem krogu ostal Andy Murray, ki je s 3:0 v nizih izločil Nemca Dustina Browna. Po tem, ko se ji je lani decembra rodil sin Leo, pa se je v teniško karavano uspešno vrnila tudi nekdanja številka ena ženskega tenisa, Belorusinja Viktorija Azarenka. V drugem krogu je bila z 2:0 v nizih boljša od 15. nosilke, Rusinje Elene Vesnine. Nekoliko težje delo je imela Venus Williams, ki je proti Kitajki Qiang Wang morala odigrati tri nize. 

Petra Kvitova, ki je po ropu in napadu nanjo z nožem pred sezono, začela zopet loviti šampionsko formo, je končala z nastopi med posameznicami. Čehinja je z 1:2 v nizih morala priznati premoč Američanki Madison Brengle. Simona Halep je brez večjih težav (7:5, 6:3) odpravila Beatriz Haddad. 

Rafael Nadal z Donaldom Youngom ni imel pretirano težkega dela, 43. igralec sveta je izgubil v treh nizih. Američan je skupno osvojil enajst iger, Nadal pa je v naslednji krog tekmovanja napredoval z zmagami v nizih s 6:4, 6:2 in 7:5. Največ dela je imela zmagovalka Roland Garrosa Jelena Ostapenko, ki je izgubila prvi niz proti Francoise Abandi, a se je nato vendarle zbrala in se uvrstila v naslednji krog tekmovanja.