Ymer ustavil Rolo v kvalifikacijah Roland Garrosa

Blaž Rola je v 2. kolu kvalifikacij OP Francije izgubil proti Švedu Eliasu Ymerju (2:6, 3:6).

Objavljeno
21. maj 2015 10.14
Posodobljeno
21. maj 2015 11.24
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Pariz - Ptujski tenisač Blaž Rola je ostal brez nastopa na prestižnem Roland Garrosu, saj ga je v drugem kolu kvalifikacij premagal Šved Elias Ymer (2:6, 3:6).

Blažu Roli, ki na lestvici ATP zaseda 97. mesto, je danes kot četrtemu nosilcu kvalifikacij pripadala vloga favorita, na kar pa se 175. igralec sveta Ymer ni pretirano oziral.

Ptujčan je imel že v uvodni igri dvoboja kar tri break priložnosti, vendar pa je zapravil vse tri. To se mu je kasneje maščevalo, saj je v četrti igri prvič izgubil servisno igro (1:3), nato pa mu je Šved v osmi igri še enkrat odvzel servis in dobil niz s 6:2.

Ymer je v drugem nizu povsem zagospodaril na igrišču in dobil prve tri igre, pri čemer je Roli v tem času prepustil le eno točko, po petih igrah pa je kazalo celo na to, da bo gladko opravil z Rolo (5:0). A slovenski predstavnik je ob koncu dvoboja prikazal nekoliko boljšo igro in dobil tri zaporedne igre, s čimer pa je na koncu le ublažil poraz.

Ymer je njegov povratek ustavil v deveti igri in po 69 minutah napredoval v tretje kolo kvalifikacij, kjer bo njegov nasprotnik Španec Roberto Carballes Baena.

Slovenija bo imela po izpadu Blaža Role le dva predstavnika med posamezniki, Blaža Kavčiča v moški konkurenci in Polono Hercog v ženski konkurenci.