Za začetek dvojni slovenski uspeh: napredovala tudi Zidanškova

Po Kaji Juvan je v prvem kolu odprtega teniškega turnirja v New Yorku uspešno nastopila še druga slovenska predstavnica Tamara Zidanšek.
Fotografija: Zidanškova (na fotografiji) med nastopom v Lozani. FOTO: Pierre Albouy/AFP
Odpri galerijo
Zidanškova (na fotografiji) med nastopom v Lozani. FOTO: Pierre Albouy/AFP

Po uri in 56 minut je po izenačenem boju s 6:4 in 7:6 (4) Tamara Zidanšek premagala Američanko Bernardo Pera. Za Zidanškovo, ki je naredila precej manj neizsiljenih napak kot tekmica, je to prva zmaga v tretjem medsebojnem srečanju nad 26-letno Američanko, rojeno v Zadru, sicer 85. igralko sveta.

image_alt
Juvanova ekspresno prek Britanke


V drugem kolu se bo Zidanškova pomerila z drugo nosilko, Belorusinjo Arino Sabalenka. Če jo bo uspela presenetiti in če bo napredovala tudi Juvanova, bo v tretjem kolu prišlo do slovenskega obračunaBelorusinja je zločila Srbkinjo Nino Stojanović s 6:4 , 6:7 (4) in 6:0. V drugo kolo se je uvrstila tudi branilka naslova Naomi Osaka iz Japonske. Tretja igralka turnirja je gladko izločila Čehinjo Marie Bouzkovo s 6:4 in 6:1.

Drugi tekmovalni dan v New Yorku dvoboj čaka še Polono Hercog, čaka jo deseta nosilka Čehinja Petra Kvitova. Tekmovalki sta se v prvem kolu New Yorka merili že leta 2012, v dveh nizih je bila boljša dvakratna zmagovalka Wimbledona.

Preberite še:

Komentarji: