Žalujoča Sabalenka se ne bo umaknila; Badosa: Težko bo igrati

Druga igralka sveta Arina Sabalenka bo jutri v Miamiju nastopila kljub samomoru partnerja Konstantina Koljcova.
Fotografija: Arina Sabalenka je izgubila že drugega pomembnega moškega v svojem življenju. FOTO: Jayne Kamin-oncea/Reuters
Odpri galerijo
Arina Sabalenka je izgubila že drugega pomembnega moškega v svojem življenju. FOTO: Jayne Kamin-oncea/Reuters

Številka 2 na teniški lestvici WTA Arina Sabalenka (25) bo kljub tragični smrti partnerja Konstantina Koljcova sodelovala na turnirju v Miamiju, kjer je nekdanji beloruski reprezentant v hokeju na ledu v ponedeljek storil samomor s skokom z balkona.

Policija je že potrdila, da smrt ni bila sumljiva. Sabalenka je bila v zvezi z 42-letnim Koljcovom, igralcem Pittsburgh Penguins (2003-2006), od leta 2021, ko se je razšel z Julijo, s katero je imel tri otroke.

Sabalenka, ki je januarja drugič osvojila OP Avstralije, se bo jutri pomerila s Paulo Badosa. Španka je izločila Simono Halep, ki je zaigrala prvič, odkar ji je Cas v Lozani kazen zaradi dopinga znižal s štirih let na devet mesecev.

Konstantin Kolcov je bil dolgoletni član beloruske reprezentance. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Konstantin Kolcov je bil dolgoletni član beloruske reprezentance. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP

Sabalenka je leta 2019 izgubila očeta, starega 43 let. Sožalje svojcem sta izrazila tako Pittsburgh kot ruski klub Salavat Julajev iz Ufe, kjer je Koljcov deloval kot pomočnik trenerja. Nastopil je na olimpijskih igrah v letih 2002 in 2010.

»Tudi zame je bil šok, saj je Arina moja najboljša prijateljica in nočem je videti, kako trpi. Zelo težko bo. Igrati proti njej ne bo noben užitek,« je pred dvobojem povedala Badosa.

Preberite še:

Komentarji: