Žemlja preživel, Kavčič (in Nadal) avt

Za nekdanjega prvega teniškega igralca sveta Rafaela Nadala je bil v prvem kolu Queensa usoden Aleksandr Dolgopolov.

Objavljeno
17. junij 2015 00.30
Britain Queens Tennis Championship
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ilkley - Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je na challengerju z nagradnim skladom 42.500 evrov v britanskem Ilkleyju preskočil uvodno oviro. Potem ko se je uspešno prebil skozi kvalifikacijsko sito, je bil po uri in 22 minutah s 7:6 (8) in 6:4 uspešnejši še od posebnega povabljenca, domačega aduta Marcusa Willisa, ki je na svetovni jakostni lestvici resda uvrščen 77 mest nižje. Poražencu ni pomagalo niti neverjetnih 19 asov, Gorenjec jih je zmogel šest, a bil malenkostno boljši pri realizaciji priložnosti za brejk, saj je izkoristil dve, tekmec eno samo. Žemljo zdaj v osmini finala čaka težak zalogaj, drugopostavljeni Izraelec Dudi Sela, 85. lopar sveta, medtem ko se bo naš drugi predstavnik Blaž Rola, sicer tretji nosilec, udaril z Ircem Jamesom McGeejem.

Manj uspešen pa je bil na challengerju z nagradnim skladom 42.500 evrov v slovaškem Popradu prvi nosilec in najvišje rangirani Slovenec Blaž Kavčič, ki se je poslovil že po prvem kolu, v njem pa po uri in 39 minutah igre premoč priznal Čilencu Hansu Podlipniku-Castillu, ki je bil prepričljivo boljši s 6:3 in 6:4. Zmagovalec je iz sedmih poskusov kar štirikrat odščipnil servis Črnučanu, ki je bil iz osmih priložnosti uspešen le dvakrat.

Njegovo usodo je na močnem turnirju ATP z nagradnim skladom 1.574.640 evrov v londonskem Queensu delil tudi nekdanji prvi igralec sveta, Španec Rafael Nadal, ki je moral že uvodoma na kolena pred Aleksandrom Dolgopolovom. Nepostavljeni Ukrajinec, šele 79. s svetovne lestvice, je za zmago s 6:3, 6:7 (6) in 6:4 potreboval skoraj dve uri in četrt, šestnajst asov in tri brejke, s čimer je Rafo ugnal še drugič zapored (po lanskem Indian Wellsu), v prejšnjih petih medsebojnih obračunih pa je bil uspešnejši Španec.