Zmagovalna vrnitev Polone Hercog

Po večmesečnih težavah s poškodbo se je slovenska teniška igralka Polona Hercog vrnila z zmago nad 7. nosilko Marakeša.

Objavljeno
23. april 2014 17.31
reu+TENNIS-WOMEN/BEIJING
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Marakeš - Teniški turnir WTA v Marakešu z nagradnim skladom četrt milijona ameriških dolarjev je za slovenske športne privržence zanimiv predvsem zaradi vrnitve naše najvišje rangirane igralke Polone Hercog na igrišča po večmesečnih težavah s poškodbami. Očitno je tekmovalna odsotnost ni pretirano zdelala, saj je bila v uvodnem kolu zelo gladko, s 6:2 in 6:2, boljša od sedme nosilke Shuai Zhang.

Kitajka je od nepostavljene Slovenke na svetovni jakostni lestvici višje uvrščena kar 25 mest, na 44. mesto, kar pa Hercogovi ni preprečilo, da bi v uvodnem nizu prišla do brejka za vodstvo s 4:2. Drugi niz je bil povsem v njeni domeni, hitro je ušla s 4:1 in ga dobila s 6:2. Dvoboja, v katerem je Polona primazala pet asov, Zhangova pa niti enega, je bilo konec že po uri in minuti.

»Dvoboj je bil precej zahtevnejši, kot kaže rezultat. Vedela sem, da bo treba napadati in narekovati ritem že od prve minute. Po tako dolgem premoru naloga ni bila lahka. Vesela sem, da se mi je posrečilo. Še so rezerve, raven igre bom skušala višati iz obračuna v obračun,« je poudarila Hercogova.

Zdaj našo povratnico v drugem krogu čaka manj znana Belgijka Alison van Uytvanck, sicer 88. lopar sveta, ki uvodoma prav tako ni imela težav z Romunko Alexandro Cadantu (6:2 in 6:2).