Dvojna kitajska zmaga v skokih v vodo, novo odličje za Daleyja

Kitajca Juan Cao in Jian Jang sta na olimpijskih igrah v Tokiu osvojila zlato in srebrno kolajno v skokih v vodo z desetmetrskega stolpa.
Fotografija: Daley (levo) v pogovoru z Jianom, ki je pomotoma prejel maskoto, namenjeno zmagovalcu. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP
Odpri galerijo
Daley (levo) v pogovoru z Jianom, ki je pomotoma prejel maskoto, namenjeno zmagovalcu. FOTO: Attila Kisbenedek/AFP

Najboljši je bil Juan Cao, ki so mu sodniki prisodili 582,35 točke, srebrno kolajno pa si bo s prisojenimi 580,40 točke nadel Jian Jang. Bron gre v Veliko Britanijo.

Cao je po finalnem nastopu tako postal prvi športnik, ki je osvojil zlato odličje v vseh treh kategorijah v skokih v vodo. Iz Ria 2016 je prinesel najžlahtnejši kolajni za zmago v skokih s trimetrske deske in v sinhronih skokih z desetih metrov.
 

Le en zdrs Kitajcev


Bronasto odličje je s 548,2 točke tokrat osvojil Britanec Thomas Daley, za katerega je to druga olimpijska kolajna v Tokiu. V začetku minulega tedna je z Mattyjem Leejem osvojil zlato v sinhronih skokih v vodo z desetmetrske deske, pred tem je v osebni zbirki že imel dve bronasti kolajni.

Daley in Lee sta presenetljivo premagala kitajski dvojec, v katerem je nastopil tudi 26-letni kitajski športnik Cao. Od vseh tekmovanj v skokih v vodo na tokratnih olimpijskih igrah je bilo to edino, v katerem niso slavili Kitajci.

Preberite še:

Komentarji: