Šeglova za pet stotink ob polfinale, Fainova s preveč živčnosti

Plavalka Janja Šegel s 17. mestom in izenačenim osebnim rekordom zelo dobro nastopila na 200 m prosto, Katja Fain 30. na 1500 m prosto.
Fotografija: Janji Šegel se je olimpijski polfinale izmuznil za pet stotink sekunde. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Janji Šegel se je olimpijski polfinale izmuznil za pet stotink sekunde. FOTO: Uroš Hočevar

Plavalka Janja Šegel je na olimpijskih igrah v Tokiu zgrešila polfinale na 200 m prosto za vsega pet stotink sekunde. Z izidom 1:58,38 je izenačila lasten osebni rekord iz leta 2016 in zasedla končno 17. mesto. Igra stotink pa tokrat ni bila na njeni strani, saj je bila kanček sekunde hitrejša Rusinja Valerija Salamatina. Šeglova bo na igrah nastopila še na 100 m prosto, zanjo je najbolj pomembno, da si je danes priplavala tudi normo za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo prihodnje leto spet na Japonskem, v Fukuoki.

»Z izidom sem zelo zadovoljna, saj sem po petih letih končno izenačila osebni rekord. S 17. mestom sem lahko ponosna nase, ker vem, da sem dobro delala, je pa seveda malce grenkega priokusa, ker mi je zmanjkalo teh pet stotink za polfinale. Želim si še en nastop, morda bo sreča na moji strani, a takšen je šport. Vem, da nekaj napak lahko še popravim in da bi bil rezultat lahko še boljši,« je povedala Šeglova.

Na 1500 m prosto se mladi Mariborčanki Katji Fain nastop ni izšel povsem po načrtih. S 16:35,92 je bila kar daleč od osebnega rekorda, dosežek je zadostoval za 30. mesto. »Izid niti približno ni takšen, kot sem si ga želela in za kakršnega sem pripravljena. To je velika tekma, veliko je bilo nervoze in upam, da sem se naučila, kako se na takšni tekmi nastopa,« je razloge za slabši dosežek pri sebi iskala mlada plavalka, ki bo imela priložnost za popravni izpit še na 800-metrski razdalji: »Definitivno si želim zdaj na 800 m prosto svoj najboljši izid. Upam le, da se bom naposled dovolj sprostila.«

Komentarji: