Tina Mrak in Veronika Macarol v regatno polje šele v četrtek

Najboljši slovenski jadralki tudi v Tokiu sodita v krog kandidatk za odličja.
Fotografija: Tina Mrak, Veronika Macarol in njuna Šavrinka. Foto Uroš Kekuš Kleva
Odpri galerijo
Tina Mrak, Veronika Macarol in njuna Šavrinka. Foto Uroš Kekuš Kleva

Najboljši slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol bosta svoje nastope v razredu 470 na olimpijskih igrah v Tokiu namesto v sredo začeli v četrtek. Sredin uvodni del regate v njunem razredu so prestavili zaradi neugodnih vetrnih razmer.

Na regatnem polju v Enošimi bosta v četrtek nastopili na jadrnici, ki sta jo krstili z imenom Šavrinka, sodita pa v krog kandidatk za odličja. To bo zadnja regata na najvišji ravni v razredu 470 za ženske, saj se bodo v tem razredu v naslednjem olimpijskem ciklusu za igre v Parizu merile mešane posadke.

Kolajna se jima je pred petimi leti na OI v Riu de Janeiru izmuznila, potem ko sta po pritožbi japonske posadke s kazenskim pribitkom izgubili možnost boja za stopničke, četudi sta v zaključni regati zmagali. Tudi v naslednjih letih sta nizali izvrstne dosežke in odličja na velikih tekmovanjih, le letos sta na obeh prvenstvih, svetovnem in evropskem, ostali brez regate najboljše deseterice za odličja. A sta bili drugi na prejšnji regati, ki je za svetovni pokal štela še pred pandemijo ter je na začetku leta 2020 potekala v Miamiju.

Komentarji: