Dvojna zmaga Prevcev pod Šmarjetno goro

Na uvodni tekmi celinskega pokala v Kranju je Peter Prevc zmagal pred bratom Cenetom. Na vrhu šest Slovencev.

Objavljeno
05. julij 2014 19.09
Skoki
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Kranj - V Kranju se je z uvodno tekmo začela poletna sezona celinskega pokala v smučarskih skokih. Slovenci so na plastični skakalnici pod Šmarjetno goro osvojili prvih šest mest. Peter Prevc je zmagal pred bratom Cenetom, tretji je bil Andraž Pograjc, pod zmagovalnim odrom pa so se jim pridružili še Robert Kranjec, Miran Zupančič in Jurij Tepeš.

Slovenija je imela kot organizatorka tekmovanja pravico nastopiti s 16 skakalci, kar so slovenski skakalci zelo dobro izkoristili. Popolno slovensko prevlado je na sedmem mestu prekinil šele Nemec Daniel Wenig. V nedeljo bo sledila še ena preizkušnja.

Najboljši slovenski skakalec minule sezone in junak zimskih olimpijskih iger v Sočiju je v prvi seriji skočil 114,5 metra, v drugi pa 112 metrov, skočil je sicer z nižjega zaletnega mesta zaradi težav z vetrom. Skupaj je zbral 286,1 točke in se prepričljivo veselil zmage, saj je mlajšega brata premagal za 30,1 točke.

Cene Prevc je bil drugi s skokoma v dolžini 106,5 m in 114,5 m. Za manj kot točko, 0,2 točke, je bil na tretjem mestu slabši Pograjc (255,8; 105,5 m, 112,5 m). Uspešne slovenske nastope je z osmim mestom sklenil Jure Šinkovec. V najboljšo deseterico sta se uvrstila še Poljak Stefan Hula na devetem in Francoz Ronan Lamy Chappuis na desetem mestu.

Najpomembnejše tekmovanje v poletnem delu sezone, tekmovanje za poletno veliko nagrado, se bo začelo 24. julija v Wisli.