Mazejevi srebro!

Tina Maze je na olimpijskem superveleslalomu zasedla odlično drugo mesto in Sloveniji priborila drugo olimpijsko medaljo na teh igrah. Zaostala je le za Avstrijko Andreo Fischbacher, tretja je bila Lindsey Vonn.

Objavljeno
20. februar 2010 20.50
Ka. Ž.
Ka. Ž.
Whistler - Tina Maze je na olimpijskem superveleslalomu osvojila srebrno medaljo. Za vsega 49 stotink je zaostala le za Avstrijko Andreo Fischbacher, tretja pa je bila zmagovalka olimpijskega smuka, Američanka Lindsey Vonn.

Mazejeva je po prihodu v cilj povedala: "Zaupala sem vase in zares mi je odleglo. Končno se spet počutim močno in samozavestno. Želim osvojit še kakšno medaljo, saj vem da sem tega sposobna."

Druga Slovenka Maruša Ferk je tekmo končala predčasno, saj je na tretji ženski olimpijski preizkušnji odstopila že sredi proge.

Jubilejna deseta medalja na zimskih olimpijskih igrah


To je po bronu Petre Majdič že druga Slovenska olimpijska medalja letos in deseta na zimskih olimpijskih igrah, vključno s poletnimi pa smo jih vknjižili kar 49.

Mazejevi čestitala tudi predsednika

Za osvojeno srebrno olimpijsko odličje v superveleslalomu je Črnjanki čestital tudi predsednik republike dr. Danilo Türk.

"Z izrednim in tudi zelo lepim olimpijskim nastopom, ki je plod izjemne vztrajnosti, truda in talenta, ste dokazali, da ste vrhunska športnica, s katero se bomo tudi v prihodnje, sem prepričan, še mnogokrat veselili. Za osvojeno srebrno olimpijsko medaljo iskreno čestitam vam ter vsem tistim, ki z vami delijo del te uspešne športne poti, hkrati pa vam želim še mnogo uspehov na vseh področjih tudi v prihodnje" je v čestitki zapisal predsednik Türk.

Na izjemen športni dosežek Mazejeve je ponosen tudi premier Borut Pahor, ki je v čestitki zapisal, da je kot mnogi športni navdušenci tudi sam z velikim veseljem spremljal njeno današnje smučanje in dodal, da s svojim vztrajnim trudom in odlično tehnično pripravljenostjo vedno znova dokazuje, da je športnica svetovnega formata.

 

Premier je dodal še, da je Slovenija zelo ponosna na Tino Maze in da bomo vsi skupaj držali pesti za njene nadaljnje uspehe.



Izidi ženske tekme v superveleslalomu v Whistlerju:
1. Andrea Fischbacher (Avt) 1:20,14
2. TINA MAZE (SLO) + 0,49
3. Lindsey Vonn (ZDA) 0,74
4. Johanna Schnarf (Ita) 0,85
5. Elisabeth Görgl (Avt) 1,00
6. Nadia Styger (Švi) 1,11
7. Lucia Recchia (Ita) 1,29
8. Maria Riesch (Nem) 1,32
9. Julia Mancuso (Ita) 1,36
10. Ingrid Jacquemod (Fra) 1,63