Halo, Sölden: v Ameriko le trojka

Lara Gut je v Söldnu Švici prinesla prvo žensko veleslalomsko zmago po desetih letih.

Objavljeno
28. oktober 2013 09.42
SKI-WORLD-WOMEN
V. D., šport
V. D., šport
Sölden - Na tekmah svetovnega pokala v ZDA in Kanadi bodo bržkone nastopili le trije slovenski alpski smučarji. Na trening čez lužo gresta zanesljivo Andrej Šporn in Rok Perko, pogojno pa Klemen Kosi. Mariborčan ima namreč že nekaj časa zdravstvene težave, čez lužo pa bo šel le, če bo zdrav in nared za največje napore. Najboljši med smukači na treningih naj bi nastopil v veleslalomu. Preostanek reprezentance bo tekmoval v evropskem pokalu v Skandinaviji.

Slovenci brez točk

Za razliko od Katarine Lavtar, ki je na uvodni tekmi osvojila prvi točki svetovnega pokala, sta Janez Jazbec in Žan Kranjec ostala brez trideseterice. Tekmovalci z visokimi štartnimi številkami (Slovenca sta imela 51 in 59) niso imeli možnosti za finale. Zaostala sta za dobrih 5 sekund. Medtem ko je Jazbec, po lastnih besedah, smučal brez občutka, je 21-letni Kranjec zadovoljen z nekaterimi odseki nastopa, kjer se je, kot je dejal, »lahko boril«.

Gutova po 10 letih

Lara Gut je Švici prinesla prvo žensko veleslalomsko zmago po desetih letih. Zanimivo pri tem pa je, da je letos šef ženske švicarske reprezentance Hans Flatscher, sicer mož Sonje Nef, ki je zadnja zmagala pred Gutovo – leta 2003 v Bormiu.

Maria ni zaskrbljena

Maria Höfl-Riesch je na prvi tekmi sezone ostala brez uvrstitve, vendar ni zaskrbljena. Pravi, da je bilo bolje narediti napako kot pa zaostati za najboljšimi dve ali tri sekunde. Pri tem je mislila najbrž na Tino Maze. »Opazovala sem dekleta in ugotovila, da sem konkurenčna za najboljša mesta. Po prvi tekmi je sicer težko ocenjevati formo, vendar pa je najbolj pomembno, da je Tina spet premagljiva,« je povedala Nemka.