Le 0,8 točke je Kosa ločilo od stopničk, Kobajaši prevzel vodstvo

Novoletna turneja se je preselila v Avstrijo, kjer je v Innsbrucku slavil domačin Jan Hörl. Tokrat se je s četrtim mestom izkazal Lovro Kos. Anže Lanišek 7.
Fotografija: Anže Lanišek je oddaljen od vrha turneje, a ob nadaljevanju vrhunske forme še lahko sanja o zlatem orlu. FOTO: Georg Hochmuth/AFP
Odpri galerijo
Anže Lanišek je oddaljen od vrha turneje, a ob nadaljevanju vrhunske forme še lahko sanja o zlatem orlu. FOTO: Georg Hochmuth/AFP

V težkih vremenskih razmerah, kjer je tudi veter krojil razplet tekme, se je odvila tretja tekma novoletne turneje v Innsbrucku. Dobil jo je Jan Hörl, ki si je odločilno prednost priskakal že v prvi seriji, drugi je bil Rjoju Kobajaši, ki je prevzel vodstvo v skupnem seštevku novoletne turneje, tretji pa Michael Hayböck.  Slovenski junak je bil tokrat Lovro Kos, ki je le za osem desetink točke zaostal za stopničkami in tretjič v sezoni osvojil četrto mesto.

Sedmi je bil Anže Lanišek, med deseterico je končal tudi Timi Zajc (10.), točke je osvojil še Domen Prevc za 23. mesto. Spremljali smo maratonsko drugo serijo, pred zadnjimi devetimi skakalci je bila za slabih 20 minut prekinjena, nato pa so najboljši skakali v spremenljivih vremenskih pogojih. Najslabši veter je imel Hörl, a je po zaslugi točkovne zaloge iz 1. serije zdržal in se veselil zmage.

»Upal sem, da bodo v premoru med finalno serijo to tudi odpovedali. Bilo je zelo napeto, ampak tako pač je v našem športu. Današnji izid je potrditev, da lepo in daleč skačem. Tudi na zadnji tekmi novoletne turneje želim uživati, kot sem danes, in v tem primeru bo res super,« je za nacionalno televizijo ocenil Kos.

»Zelo sem zadovoljen s skoki. Sprejeti pa moram osvojeno mesto. Veter se je res zelo, zelo vrtel. Vedel sem, da moram v dolgem čakanju ostati zbran in miren. Spustili so nas takrat, ko je bilo varno in je bilo možno tudi daleč skočiti. Zanimiv dan, zanimiva tekma, a bo treba za zadnjo tekmo novoletne serije še kaj dodati,« pa je povedal Lanišek.

Jan Hoerl je tokrat skočil na sam vrh. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Jan Hoerl je tokrat skočil na sam vrh. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

 Do danes vodilni na turneji Andreas Wellinger je končal na 5. mestu, a je moral prepustiti vodstvo razpoloženemu Kobajašiju. Pred zadnjo tekmo tekmovalca loči manj kot pet točk, tako da se bo v Bischofshofnu odločalo o zlatem orlu. 

1. SERIJA:

Na tretji tekmi novoletne turneje v Innsbrucku je v prvi seriji od slovenskih skakalcev najbolje nastopil Lovro Kos, ki je pristal pri 135 metrih in zaseda odlično drugo mesto. Vodi Jan Hörl, Anže Lanišek pa je v zahtevnih vetrovnih razmerah pristal pri 124,5 metrih in po prvi seriji zaseda 7. mesto.

Vodilni na novoletni turnerji Andreas Wellinger je po prvem skoku zasedel 5. mesto, njegov prvi zasledovalec Rjoju Kobajaši je po polovici tretje tekme na 3. mestu in ima dobri dve točki naskoka pred Nemcem, tako da sta skoraj povsem poravnana. 

V finalno serijo se je uvrstil tudi Timi Zajc, ki je zasedel 11. mesto, Domen Prevc je bil 23., Peter Prevc pa se kot srečni poraženec ni uvrstil v finalno serijo, zasedel je 31. mesto. 

image_alt
Šov se nadaljuje, Nika razred zase še v Beljaku

Zadnja tekma turneje bo v Bischofshofnu. 

Preberite še:

Komentarji: