Lepa tekma brez sijajnega zaključka

Tržiški deskar na snegu Žan Košir po spodrsljaju v Sudelfeldu ostal brez globusa.

Objavljeno
02. februar 2014 00.24
Rok Marguč, 18.1.2014, Rogla
Š. Ro., šport
Š. Ro., šport
Sudelfeld – Po velikem uspehu na Rogli slovenski deskarji v paralelnih disciplinah na zadnji tekmi pred OI niso uresničili visokih pričakovanj. Najbolj razočaran je bil Žan Košir, ki bi mu zadnja preizkušnja v svetovnem pokalu lahko prinesla veliki kristalni globus. A je upe nanj opustil že po preslabem prvem kvalifikacijskem nastopu.

Edini finalist na zadnji tekmi svetovnega pokala je bil tako Rok Marguč, a tudi sam po izpadu proti poznejšemu zmagovalcu Sylvainu Dufourju v osmini finala ni bil preveč zadovoljen s končnim 14. mestom. »Nekaj nastopov je bilo dobrih, a ne vsi. Po dolgem času smo končno lahko nastopili na zelo lepi tekmi, zato mi je še toliko bolj žal, da tega nisem bolje izkoristil,« se je svetovni prvak jezil zaradi napake, s katero je zapravil napredovanje v četrtfinale.

Vsekakor si je Laščan želel boljše generalke za Soči, kamor bo odpotoval 13. februarja. »Rezultat bi lahko bil boljši, ampak zdaj ne morem kaj veliko spremeniti,« se je sprijaznil Marguč, ki ga pred OI čaka predvsem »psihološki trening« z Matejem Tuškom.

Košir je zapravil priložnost za veliki kristalni globus v paralelnih disciplinah, ki ga je osvojil Avstrijec Lukas Mathies, in sezono končal na 3. mestu. Tudi to, skupaj s še tremi 2. mesti, ni slab dosežek, vseeno pa Tržičan ni uresničil cilja in vsaj enkrat zmagal. Za to sicer še vedno ima priložnost: na dveh olimpijskih tekmah.