Maturantka se spogleduje s smukom

Najboljša slalomistka minule zime Mikaela Shiffrin je prvič v karieri testirala smukaške smuči.

Objavljeno
05. avgust 2013 20.06
reu/ALPINE-SKIING-WORLD/
M. F., Šport
M. F., Šport

Vail - Predolimpijska zima je bila za ameriško najstnico Mikaelo Shiffrin sanjska. V šele svoji drugi sezoni v svetovnem pokalu je 18-letna alpska smučarka pustila velik pečat na tekmah in si prismučala mali kristalni globus v slalomu. Poletne priprave za novo sezono, ki bo vrhunec dosegla z olimpijskimi igrami v Sočiju prihodnje leto, pa so poleg napornih treningov prinesle še en mejnik: Shiffrinova je maturirala.


»Urnik pripravljalnega obdobja je povsem zaseden. Medijskih obveznosti ne zmanjka, po maturi pa sem se odločila še za tečaj nemškega jezika. Po kratkem predahu sem hitro spet padla v ustaljeni ritem, ki gre nekako takole: zbujanje, odgovarjanje na vprašanja, učenje nemščine, spet odgovarjanje na nova vprašanja, telovadnica, spanje,« je opisala tok obveznosti.


Med letošnjim poletnim treningom se je osredotočila bolj tudi na testiranje veleslalomskih smuči, saj si želi rezultatskega napredka v tej disciplini. »Z Atomicom smo preizkušali nove materiale in iskali, kaj mi najbolj ustreza. Zdi se mi, da izboljšujem svoj veleslalom, spoznavam zmožnosti, ki jo nudi oprema in pri vsem tem se zabavam,« je razmišljala najstnica.


Čeprav vselej poudarja, da bo svojemu smučarskemu razvoju sledila postopno in dogodkov ne bo prehitevala, je spomladi prvič v karieri trenirala na celotni smukaški progi v Beaver Creeku, na prizorišču svetovnega prvenstva 2015. Ta se nahaja vzporedno z znamenito progo Ptic roparic. Razkrila je še, da razmišlja o tem, da bi tehničnim disciplinam v novi sezoni dodala še nekaj superkombinacijskih nastopov. »Pomembno je, da se privadim na hitrost. To poglavje mi pomaga tudi pri piljenju veleslaloma. Vendar pa ostajam osredotočena na tehnične discipline. Za hitre imam še čas,« je povedala najboljša slalomistka prejšnje sezone.