Maze: V Cortini smo dosegli to, kar smo želeli

Tina Maze je bila po koncu nastopov v Cortini D'Ampezzo zadovoljna s svojimi rezultati in z optimizmom pričakuje Zlato lisico.

Objavljeno
26. januar 2014 17.33
SKIING/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Cortina d'Ampezzo - Alpske smučarke z današnjim superveleslalomom sklenile niz štirih tekem v Cortini d'Ampezzo, ki jo Tina Maze zapušča zadovoljna.

Črnjanka je današnjo tekmo končala na petem mestu, vendar ji to ni pokvarilo konca tedna, ki si ga je polepšala s sobotno prvo zmago sezone.

»Včerajšnji dan je bil zelo pomemben. Zmaga, to sem skušala ponoviti tudi danes. Žal sem naredila napako, če bi imela še nekaj sreče z vremenom, bi bila na stopničkah. Razlike namreč niso velike. Kar pa smo želeli pred Cortino, smo dosegli in z lepimi občutki odhajam na naslednje tekme,« je uvodoma povedala Mazejeva, ki je ocenila, da je imela danes slabše pogoje od nekaterih konkurentk:

»Ko je Maria Höfl-Riesch prišla do cilja, je bil ta nagnjen za 70 stopinj in je imela gotovo prednost, ki jo sama nisem imela. O vetru sicer ne razmišljam med tekmo, mi pozneje take podrobnosti povedati trenerji. Teren je tisti, ki narekuje postavitev proge in tudi Pini je moral danes storiti toliko, kot je dovoljeval teren. Pri slalomu je sicer nekoliko drugače in je včasih to mogoče,« je povedala Črnjanka.

Najboljša slovenska smučarka se je vrnila v dobro formo in se je v Cortini v zadnjih štirih dneh kar štirikrat uvrstila v najboljšo deseterico, kar je dobra napoved pred jubilejno 50. Zlato lisico, ki jo bo prihodnji konec tedna gostila Kranjska Gora: »Kranjska Gora prihaja ob pravem času. V februarju sem vedno prišla v boljšo formo, kot sem bila prej, z izjemno lanskega leta. Doma bom skušala narediti vse, kar bo mogoče. Tudi na OI odhajam z dobrimi občutki. Ekipa je dobra, in sama sem bolj mirna, kar je zelo pomembno za hitre discipline,« je dodala Mazejeva.