Med šesterico kar tri Slovenke, najvišje spet Bogatajeva

V kvalifikacijah za jutrišnjo tekmo smučarskih skakalk za svetovni pokal je bila razred zase znova Avstrijka Marita Kramer.
Fotografija: Urša Bogataj je v kvalifikacijah osvojila tretje mesto. FOTO: Jens Schlueter/AFP
Odpri galerijo
Urša Bogataj je v kvalifikacijah osvojila tretje mesto. FOTO: Jens Schlueter/AFP

Slovenske smučarske skakalke so se zelo dobro odrezale tudi v kvalifikacijah za jutrišnjo tekmo svetovnega pokala v Ramsauu. Med najboljšo šesterico so se namreč prebile kar tri naše orlice, najvišje znova Urša Bogataj, ki je s skokom, dolgim 90 metrov, osvojila tretje mesto.

Članica ljubljanske Ilirije je zaostala le za drugouvrščeno Japonko Saro Takanaši (91,5 m), razred zase pa je bila vnovič avstrijska zvezdnica Marita Kramer (94 m). Nika Križnar je z enako daljavo kot Bogatajeva pristala na četrtem mestu, Ema Klinec (86 m) pa je bila šesta.

Kvalifikacijsko letvico je zanesljivo preskočila tudi Špela Rogelj (82 m), ki je zasedla 15. mesto, brez nastopov na jutrišnji preizkušnji pa sta od naših skakalk ostali Katra Komar (70 m/42. mesto) in Maja Vtič (68,5 m/48. mesto), ki sta sicer tokrat v slovenski ekipi zamenjali najmlajši slovenski tekmovalki Jernejo Brecl in Niko Prevc.

Tekma v Ramsauu, zadnja pred silvestrsko turnejo na Ljubnem, se bo jutri začela ob 15.30. S to preizkušnjo se bo začelo novoustanovljeno tekmovanje Alpska krona, v katerem bo najboljša skakalka v seštevku treh tekem v Ramsauu in konec februarja v Hinzenbachu prejela 10.000 evrov.

 

Preberite še:

Komentarji: